Reklama

Ako variť s mladou zeleninou: Reďkovky, jarná cibuľka a špargľa v hlavnej úlohe

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jarná CIBUĽKA je chutný a lacný VŠELIEK: Jedzte ju proti rakovine aj cukrovke!
    Zdroj: NMH

    Jarná cibuľka je zdroj vitamínov pre zdravé trávenie a imunitu

    Jarná cibuľka je nenahraditeľnou súčasťou jarnej kuchyne. Má jemnejšiu a sladšiu chuť ako klasická cibuľa a navyše obsahuje veľké množstvo vitamínov skupiny B, vitamín C a kyselinu listovú. Vďaka týmto živinám podporuje zdravé trávenie, krvotvorbu a imunitný systém.

    Obsahuje aj sírne zlúčeniny, ktoré majú antibakteriálne a protizápalové účinky. Tieto látky pomáhajú telu bojovať proti infekciám a chránia dýchacie cesty. Jarná cibuľka je preto ideálnou súčasťou jedál podporujúcich imunitu.

    Surová jarná cibuľka obsahuje najviac vitamínov, no ak máte citlivý žalúdok, je lepšie ju krátko podusiť alebo restovať na masle. Miernou tepelnou úpravou sa jej chuť ešte viac zjemní a získate z nej plnší chuťový zážitok. Pri príprave by ste nemali zabúdať ani na jej zelenú časť – tá je výborným doplnkom do polievok, nátierok alebo ako posýpka na hotové jedlá.

    Strana

    2/3

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.
    Reklama