Čitateľka Dobrého jedla a víťazka našej súťaže o NAJ BUBLANINU Zuzana Buranská:
"Je to pôvodný recept, na ktorom sme nič nemenili. Piekla podľa neho moja babka, mamina, teraz už aj ja a dúfam, že môj potomok, ktorého práve čakám, bude piecť bublaninu takisto podľa tohto receptu. Skúšala som viacero receptov a ochutnala som veľa rôznych bublanín u priateľov a známych, ale ani jedna nevyzerala a nechutila tak skvelo ako táto..."
Marhuľová bublanina
Marhuľová bublanina je klasika, ktorú milujeme všetci. No v tomto koláči môžete použiť hocaké sezónne ovocie.
Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 6 domácich vajec
- 370 g práškového cukru
- 150 ml teplej vody
- 370 g polohrubej múky
- pol balíčka kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 ml oleja
- sezónne ovocie
- práškový cukor na posypanie
- tuk na vymastenie a múka na posypanie plechu
Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>