Do pol hodinky na stole! RÝCHLY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ s posýpkou zjete ešte rýchlejšie
Tiež milujete dezerty, ktoré sú nenáročné na prípravu? Tak tento čerešňový krásavec sa isto stane u vás doma stálicou!
- 30 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 ksvajcia
- 150 gpráškového cukru
- 100 gmasla
- 2 lyžicekyslej smotany
- 1 štipkasoli
- 200 gpolohrubej múky
- 1 lyžicakypriaceho prášku
- 200 gčerešní
- 2 lyžicedžemu
Na posýpku:
- 50 gmasla
- pol hrnčekkryštálového cukru
- pol hrnčekhrubej múky
- 1 lyžicamletej škorice
Postup
krok
Vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. Maslo rozpustite a vlažné vmiešajte do žĺtkovej peny spolu so smotanou. Prisypte preosiatu múku, štipku soli a kypriaci prášok. Poriadne premiešajte.
krok
Posýpku pripravte zmiešaním zmäknutého masla, cukru, škorice a múky.
krok
Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie s veľkosťou 24x24 cm, rovnomerne rozsypte čerešne, pokvapkajte džemom a rukou rozdrobte posýpku. Pečte pri teplote 180 °C približne 25 minút.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Je čas čerešní, je čas na bublaninu

Kedy ste naposledy jedli ŽEMĽOVKU? Pripravte ju zo sezónneho ovocia
