Reklama

DOMÁCA PIZZA podľa Jamieho Olivera: Toto CESTO je NAJLEPŠIE, aké poznáme!

Pripravte si suroviny na pizzu, ktoré nájdete priamo v článku, a ide sa na to!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/B70xmCLgerK/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Za Jamieho pizzové cesto dáme ruku do rúry, lebo ho podľa známeho šéfkuchára pripravujeme už roky. Je ľahučké a nadýchané, takže vaša domáca pizza bude svetová. Presne, ako má byť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BUBLANINA od Katky Brychtovej: TOP RECEPT po jej babičke! Teaser
    Zdroj: NMH

    Jamieho pizza

    Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

    Rýchla pizza vám bude doma rozvoniavať už o pár minút.

    6 KUSOV PRÍPRAVA 25 MINÚT PEČENIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 1 kg hladkej chlebovej múky
    • 650 ml vlažnej vody
    • 4 lyžice olivového oleja
    • 1 lyžička soli
    • 1 lyžica cukru
    • 14 g sušeného droždia

    Na obloženie:

    • paradajková salsa
    • zelenina podľa chuti
    • syr (mozzarella)
    • prosciutto (šunka)
    • bazalka (rukola)

    Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepší JAHODOVÝ DŽEM: Bez chémie a priamo od pestovateľky! Teaser
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Múku preosejte na dosku a pridajte soľ. V miske zmiešajte droždie s cukrom, trochou vody a olivovým olejom. Počkajte, kým vzíde kvások, a primiešajte do múky.
      2. Rukami vypracujte hladké cesto, dajte ho do misky vysypanej múkou a prikryte vlhkou utierkou. Cesto by malo minimálne hodinu kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
      3. Vykysnuté cesto rozdeľte na 6 (až 8) častí. Rozvaľkajte ich do tvaru plechu a obložte podľa chuti. Dajte piecť na 8-10 minút do rúry vyhriatej na 220 C.
      4. Zvyšné časti cesta po jednom uložte do mikroténového vrecka a zamrazte. Vyberte, hocikedy dostanete zase chuť na dobrú pizzu. Vyložte ho na linku, nechajte rozmraziť a môžete opäť vaľkať a obkladať podľa gusta :) Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.