DOMÁCA PIZZA podľa Jamieho Olivera: Toto CESTO je NAJLEPŠIE, aké poznáme!
15. 6. 2022, 7:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/B70xmCLgerK/
Reklama
Za Jamieho pizzové cesto dáme ruku do rúry, lebo ho podľa známeho šéfkuchára pripravujeme už roky. Je ľahučké a nadýchané, takže vaša domáca pizza bude svetová. Presne, ako má byť.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CcGQzlNoVU0/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CMu9B0jINtX/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Bug_V2WAbGG/
Galéria k článku
24 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
BUBLANINA od Katky Brychtovej: TOP RECEPT po jej babičke! TeaserZdroj: NMH
Jamieho pizza
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Rýchla pizza vám bude doma rozvoniavať už o pár minút.
6 KUSOV PRÍPRAVA 25 MINÚT PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 1 kg hladkej chlebovej múky
- 650 ml vlažnej vody
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica cukru
- 14 g sušeného droždia
Na obloženie:
- paradajková salsa
- zelenina podľa chuti
- syr (mozzarella)
- prosciutto (šunka)
- bazalka (rukola)
Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

Video Player is loading.
Najlepší JAHODOVÝ DŽEM: Bez chémie a priamo od pestovateľky! TeaserZdroj: NMH
POSTUP:
- Múku preosejte na dosku a pridajte soľ. V miske zmiešajte droždie s cukrom, trochou vody a olivovým olejom. Počkajte, kým vzíde kvások, a primiešajte do múky.
- Rukami vypracujte hladké cesto, dajte ho do misky vysypanej múkou a prikryte vlhkou utierkou. Cesto by malo minimálne hodinu kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Vykysnuté cesto rozdeľte na 6 (až 8) častí. Rozvaľkajte ich do tvaru plechu a obložte podľa chuti. Dajte piecť na 8-10 minút do rúry vyhriatej na 220 C.
- Zvyšné časti cesta po jednom uložte do mikroténového vrecka a zamrazte. Vyberte, hocikedy dostanete zase chuť na dobrú pizzu. Vyložte ho na linku, nechajte rozmraziť a môžete opäť vaľkať a obkladať podľa gusta :) Dobrú chuť!