MINICHEESECAKY S MANGOM

minicheesecaky s mangom
minicheesecaky s mangom
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

24 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Na cesto:

  • 130 g bezlepkových sušienok
  • 50 g pekanových orecho
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 40 g roztopeného masla

Na plnku:

  • 250 g jemného tučného tvarohu
  • 125 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • kôra z jedného citróna
  • šťava z citróna
  • mango

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C, dno plechu s mafinovými formičkami (3,5 cm) vyložte papierovými košíčkami.
  2. Pripravte korpus: Sušienky, orechy a cukor rozmixujte, pridajte maslo a pár pulzmi spojte.
  3. Do každého košíčka dajte 1 a pol lyžičky sušienkovej zmesi a dnom malého pohárika dobre utlačte.
  4. V mise zmiešajte všetky suroviny na plnku a nalejte z nej na sušienkový základ tesne pod okraj každej formičky. Pečte 20 minút, potom rúru vypnite, otvorte a koláčiky v nej nechajte ešte pol hodiny chladnúť. Potom vyberte z rúry, nechajte celkom vychladnúť a vložte na noc do chladničky.
  5. Mango očistite, polovicu nakrájajte na malé kocky a druhú polovicu rozmixujte s lyžicou citrónovej šťavy.
  6. Minicheesecaky povyberajte z papierových košíčkov, navrch dajte za lyžičku mangového pyré a naň poukladajte kocky manga.   

Na ďalšej strane nájdete vynikajúci recept na tartaletky a ďalšie bezlepkové dezerty >>>