MINICHEESECAKY S MANGOM

minicheesecaky s mangom
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
24 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Na cesto:
- 130 g bezlepkových sušienok
- 50 g pekanových orecho
- 1 lyžica trstinového cukru
- 40 g roztopeného masla
Na plnku:
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 125 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- kôra z jedného citróna
- šťava z citróna
- mango
POSTUP:
- Rúru vyhrejte na 180 °C, dno plechu s mafinovými formičkami (3,5 cm) vyložte papierovými košíčkami.
- Pripravte korpus: Sušienky, orechy a cukor rozmixujte, pridajte maslo a pár pulzmi spojte.
- Do každého košíčka dajte 1 a pol lyžičky sušienkovej zmesi a dnom malého pohárika dobre utlačte.
- V mise zmiešajte všetky suroviny na plnku a nalejte z nej na sušienkový základ tesne pod okraj každej formičky. Pečte 20 minút, potom rúru vypnite, otvorte a koláčiky v nej nechajte ešte pol hodiny chladnúť. Potom vyberte z rúry, nechajte celkom vychladnúť a vložte na noc do chladničky.
- Mango očistite, polovicu nakrájajte na malé kocky a druhú polovicu rozmixujte s lyžicou citrónovej šťavy.
- Minicheesecaky povyberajte z papierových košíčkov, navrch dajte za lyžičku mangového pyré a naň poukladajte kocky manga.
Na ďalšej strane nájdete vynikajúci recept na tartaletky a ďalšie bezlepkové dezerty >>>