„Keď som bola malá, zjedla som takmer všetko. Doma, lebo moja maminka je veľmi dobrá kuchárka, ale aj v školskej jedálni. Pamätám sa, ako som pravidelne stála v rade na dupľu. A keď sa na obed podávali tvarohové rezance, nebolo mi pomoci," usmieva sa herečka Mary.

Šťavnaté francúzske zemiaky
Čítajte viac
Čo dnes NA OBED? Vyberte si z 5 fantastických RECEPTOV od známych blogeriek

Domáce rezance s tvarohom

4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 5-8 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • 200 ml vody
  • trocha oleja
  • soľ
  • tvaroh, kyslá smotana a opečená slaninka na podávanie

POSTUP:

  1. Na dosku dajte múku, urobte v nej jamku, osoľte, pridajte vajce rozmiešané v troche vody. Postupne prilievajte vodu a vypracujte cesto. Rozdeľte ho na dve časti a prikryté fóliou nechajte aspoň 10 minút postáť. Potom ho rozvaľkajte na hrúbku 2 až 2,5 mm a nechajte zopár minút obschnúť.
  2. Cesto jemne pomúčte a pokrájajte na pásy široké 5 cm. Poukladajte ich na seba a pokrájajte na rovnako veľké rezance.
  3. Rezance uvarte v osolenej vode, preceďte a pokvapkajte olejom, aby sa nezlepili. Podávajte s rozdrobeným tvarohom, kôpkou kyslej smotany a opečenou slaninkou. Ak treba, rezance ešte dosoľte.

Dobrý tip

Mary ich najprv mala rada na sladko – s tvarohom pekne posypané práškovým cukrom. Tieto domáce rezance však pasujú aj do jej milovanej fazuľovej polievky s údeným mäsom.

Kategórie