Domáce rezance s tvarohom
4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 5-8 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g hrubej múky
- 1 vajce
- 200 ml vody
- trocha oleja
- soľ
- tvaroh, kyslá smotana a opečená slaninka na podávanie
POSTUP:
- Na dosku dajte múku, urobte v nej jamku, osoľte, pridajte vajce rozmiešané v troche vody. Postupne prilievajte vodu a vypracujte cesto. Rozdeľte ho na dve časti a prikryté fóliou nechajte aspoň 10 minút postáť. Potom ho rozvaľkajte na hrúbku 2 až 2,5 mm a nechajte zopár minút obschnúť.
- Cesto jemne pomúčte a pokrájajte na pásy široké 5 cm. Poukladajte ich na seba a pokrájajte na rovnako veľké rezance.
- Rezance uvarte v osolenej vode, preceďte a pokvapkajte olejom, aby sa nezlepili. Podávajte s rozdrobeným tvarohom, kôpkou kyslej smotany a opečenou slaninkou. Ak treba, rezance ešte dosoľte.
Dobrý tip
Mary ich najprv mala rada na sladko – s tvarohom pekne posypané práškovým cukrom. Tieto domáce rezance však pasujú aj do jej milovanej fazuľovej polievky s údeným mäsom.