Pikantné špagety s klobásou, kuracími kúskami a cuketou

Zdroj: archív Dobré jedlo
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 400-500 g špagiet (najlepšie z tvrdej pšenice)
- kus pikantnej klobásy
- 400 g kuracích pŕs
- 1-2 cukety nakrájané na menšie kúsky
- čerstvé alebo sušené čili papričky
- za hrsť cherry paradajok
- čerstvé alebo sušené čili papričky
- parmezán alebo iný tvrdý zrejúci syr
- lístky bazalky
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP:
- Nakrájanú klobásu opečte vo veľkej panvici na mierne rozpálenom oleji, vyberte ju a na výpeku po častiach a sprudka opečte kuracie mäso nakrájané na kúsky. Ku koncu opekania mäso osoľte. Ak treba, prilejte olej. Aj kuracie mäso vyberte z panvice a pridajte ho k opečenej klobáse.
- V panvici sprudka opečte aj nakrájanú cuketu s plátkami čili papričiek a celé cherry paradajky. Tie ku koncu pečenia jemne popučte. Nakoniec všetko spolu premiešajte v panvici.
- Uvarte špagety podľa návodu, sceďte a časť škrobovej vody odložte bokom. Špagety pridajte do panvice alebo hrnca s opečeným mäsom a so zeleninou, podľa potreby podlejte trochou odloženej vody. Miešajte, chvíľu povarte, odstavte a vmiešajte najemno nastrúhaný tvrdý syr. Dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte s ďalším syrom a čerstvou bazalkou.