s

Shutterstock

CESTOVINY ako hlavné a sýte jedlo? Jasné, že špagety!

Tie máme doma vždy, korona, nekorona, vyčarujeme z nich rýchly obed alebo večeru. No typickým predstaviteľom dlhých cestovín (pasta lunga), ktoré zasýtia, sú okrem špagiet tagliatelle alebo linguine. Strojčekom na cestoviny si ich viete vyrobiť sami.

Pikantné špagety s klobásou, kuracími kúskami a cuketou 

5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

SUROVINY

  • 400-500 g špagiet (najlepšie z tvrdej pšenice)
  • kus pikantnej klobásy
  • 400 g kuracích pŕs
  • 1-2 cukety nakrájané na menšie kúsky
  • čerstvé alebo sušené čili papričky
  • za hrsť cherry paradajok
  • čerstvé alebo sušené čili papričky
  • parmezán alebo iný tvrdý zrejúci syr
  • lístky bazalky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

POSTUP:

  1. Nakrájanú klobásu opečte vo veľkej panvici na mierne rozpálenom oleji, vyberte ju a na výpeku po častiach a sprudka opečte kuracie mäso nakrájané na kúsky. Ku koncu opekania mäso osoľte. Ak treba, prilejte olej. Aj kuracie mäso vyberte z panvice a pridajte ho k opečenej klobáse.
  2. V panvici sprudka opečte aj nakrájanú cuketu s plátkami čili papričiek a celé cherry paradajky. Tie ku koncu pečenia jemne popučte. Nakoniec všetko spolu premiešajte v panvici.
  3. Uvarte špagety podľa návodu, sceďte a časť škrobovej vody odložte bokom. Špagety pridajte do panvice alebo hrnca s opečeným mäsom a so zeleninou, podľa potreby podlejte trochou odloženej vody. Miešajte, chvíľu povarte, odstavte a vmiešajte najemno nastrúhaný tvrdý syr. Dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte s ďalším syrom a čerstvou bazalkou.

Kategórie