Reklama

3x jarné nátierky, jedna lepšia ako druhá: Hrášková, vajíčková alebo špargľová?

Sendvičová veka s hráškovou nátierkou.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Domáce nátierky sú skvelý tip na raňajky, desiatu, na večeru, aj ako pohostenie pre návštevu. Nerobte stále tie isté, vyskúšajte niečo extra lahodné!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ondrej KANDRÁČ vyhráva aj v kuchyni: S Erikou a Maruškou pripravili bryndzovú nátierku!

    Prečo máme radi nátierky?

    • Ak vyberieme tie správne suroviny, sú zdravé, výživné a lahodné.
    • Ich príprava je zväčša veľmi jednoduchá, obyčajne sa suroviny nemusia variť, prípadne len blanšírovať alebo restovať.
    • Kvalitné suroviny sú základom a ostatné závisí od našej kreativity ako ich skombinujeme. Pri troche fantázie môže byť z "obyčajnej" nátierky pravý gurmánsky zážitok.
    • Základom môže byť tvaroh, jogurt, bryndza, ricotta, maslo, syry, avokádo, varené strukoviny, varené vajíčka, pečené či údené ryby, doplnené čerstvými bylinkami, zeleninou a koreninami.
    • Domáce nátierky neobsahujú zbytočné konzervanty, vždy sú čerstvé a originálne!
    • Môžeme ich pripraviť do zásoby na 2 - 3 dni.

    Vajíčková nátierka s bielou reďkovkou a parmezánom

    4 porcie, príprava 20 minút

    POTREBUJETE:

    • 3 vajcia (uvarené na tvrdo)

    • 1 jarná cibuľka aj s vňaťou
    • 2 biele reďkovky 

    • 4 lyžice  nátierkového masla s bylinkami
    • 80 g strúhaného parmezánu 

    • 1 lyžica majonézy alebo hustého bieleho jogurtu

    • soľ, mleté čierne korenie

     

    POSTUP:

    1. Vajíčka aj cibuľku nakrájajte na drobno, reďkovku jemno nastrúhajte.
    2. Nátierkové maslo vymiešajte s vajíčkami na hrubšiu hmotu. Pridajte parmezán, majonézu alebo jogurt, cibuľku, reďkovku, osoľte a okoreňte. Podávajte s čerstvým chlebom alebo bagetou a čerstvou zeleninou.

    Náš tip: Ak robíte nátierku aj pre menšie deti, namiesto parmezánu do nej nastrúhajte eidam alebo goudu. Bude mať jemnejšiu chuť. Reďkovku môžete nahradiť mrkvou.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!