Jednoduchá a svieža HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA: Do školy na desiatu i doma na olovrant
Hrášková nátierka svojou sviežou farbou rozžiari každý tanier. Navyše je veľmi jednoduchá na prípravu, s ktorou vám pomôžu aj deti. Na chlebíku im bude o to viac chutiť.
Ak chcete použiť mrazený hrášok, nechajte ho najskôr rozmraziť. Čerstvý hrášok vsypte do mixéra, pridajte na hrubo nakrájané jarné cibuľky, lístky bazalky, citrónovú šťavu a rozmixujte.
Zdroj: Laura Witteková
Nemusíte mixovať do hladka, len tak, aby sa hrášky rozbili.
Zdroj: Laura Witteková
Zmes preložte do misy, pridajte parmezán, nátierkový syr, trošičku soli, korenia, aby nátierku mohli jesť aj deti, a dobre premiešajte.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Podávajte na dobrom chlebíku alebo hrianke a ozdobte reďkovkami. Ak máte radi cesnak, môžete pridať strúčik pretlačeného cesnaku, nátierka dostane poriadny švih.