Reklama

Výborné TVAROHOVÉ SLIMÁČIKY z kysnutého cesta: Doprajte si maškrtu ku kávičke, či na raňajky

Tvarohové slimáčiky.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Cukrárka časopisu Dobré jedlo má pre vás opäť super recept! Tvarohové slimáky z kysnutého cesta budú skvelou voľbou na raňajky, či ako maškrta popoludní ku kávičke.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tvarohové KOLÁČE ako sen: Z tých kombinácií chutí sa roztopíte!

    Zdroj: Laura Witteková

    Tvarohové slimáčiky.

    TVAROHOVÉ SLIMÁČIKY

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT, KYSNUTIE

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 300 ml mlieka
    • 10 g sušeného droždia
    • 4 lyžice krupicového cukru
    • 500 g hladkej múky
    • štvrť lyžičky soli
    • 50 ml oleja

    Na tvarohovú náplň:

    • 360 g hrudkovitého tvarohu
    • 4 lyžice práškového cukru
    • pol lyžičky mletej vanilky
    • 80 g hrozienok
    • 20 g masla + na vymazanie formy
    • 1 vajce + 1 na potretie

    POSTUP:

    1. Vo vlažnom mlieku rozmiešajte droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Misku zakryte a nechajte 10 minút aktivovať.
    2. Do misy vsypte zvyšnú múku a cukor, pridajte soľ a olej. Vypracujte hladké cesto, ktoré uložte do misy vysypanej múkou. Misu prikryte a na teplom suchom mieste nechajte hodinu až hodinu a pol kysnúť.
    3. Na náplň dobre premiešajte všetky suroviny. Nakoniec pridajte hrozienka a ešte premiešajte.
    4. Vykysnuté cesto preložte na dosku posypanú múkou a rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne 5 mm. Na cesto rozotrite tvarohovú náplň a zrolujte. Pomocou nite alebo nožom nakrájajte na rolády hrubé približne 3 cm. Tie poukladajte do formy, ktorú ste predtým vymazali maslom.
    5. Slimáčiky nechajte ešte 30 minút podkysnúť, potom ich potrite rozšľahaným vajíčkom a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 25 minút, aby povrch získal krásnu zlatú farbu. Po upečení ich nechajte vychladnúť.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.