Výborné TVAROHOVÉ SLIMÁČIKY z kysnutého cesta: Doprajte si maškrtu ku kávičke, či na raňajky
22. 5. 2024, 19:33 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Cukrárka časopisu Dobré jedlo má pre vás opäť super recept! Tvarohové slimáky z kysnutého cesta budú skvelou voľbou na raňajky, či ako maškrta popoludní ku kávičke.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
25 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Tvarohové KOLÁČE ako sen: Z tých kombinácií chutí sa roztopíte!Zdroj: Laura Witteková
Tvarohové slimáčiky.
TVAROHOVÉ SLIMÁČIKY
20 KUSOV, PRÍPRAVA 50 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT, KYSNUTIE
Potrebujete:
Na cesto:
- 300 ml mlieka
- 10 g sušeného droždia
- 4 lyžice krupicového cukru
- 500 g hladkej múky
- štvrť lyžičky soli
- 50 ml oleja
Na tvarohovú náplň:
- 360 g hrudkovitého tvarohu
- 4 lyžice práškového cukru
- pol lyžičky mletej vanilky
- 80 g hrozienok
- 20 g masla + na vymazanie formy
- 1 vajce + 1 na potretie
POSTUP:
- Vo vlažnom mlieku rozmiešajte droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Misku zakryte a nechajte 10 minút aktivovať.
- Do misy vsypte zvyšnú múku a cukor, pridajte soľ a olej. Vypracujte hladké cesto, ktoré uložte do misy vysypanej múkou. Misu prikryte a na teplom suchom mieste nechajte hodinu až hodinu a pol kysnúť.
- Na náplň dobre premiešajte všetky suroviny. Nakoniec pridajte hrozienka a ešte premiešajte.
- Vykysnuté cesto preložte na dosku posypanú múkou a rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne 5 mm. Na cesto rozotrite tvarohovú náplň a zrolujte. Pomocou nite alebo nožom nakrájajte na rolády hrubé približne 3 cm. Tie poukladajte do formy, ktorú ste predtým vymazali maslom.
- Slimáčiky nechajte ešte 30 minút podkysnúť, potom ich potrite rozšľahaným vajíčkom a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte 25 minút, aby povrch získal krásnu zlatú farbu. Po upečení ich nechajte vychladnúť.