Reklama

Svieža a nadýchaná: Slaná mrkvová roláda vás nadchne! S fotopostupom ju zvládnete raz-dva

Tento recept je dokonalou kombináciou chutí a estetiky, vďaka čomu sa stane hitom každej veľkonočnej hostiny.

Zdroj: Laura Witteková / Dobré jedlo

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hľadáte slané veľkonočné pohostenie? Mrkvová roláda so špenátom a bylinkami vás nadchne svojou nadýchanou konzistenciou a sviežou chuťou. Vyskúšajte Veronikin recept, neoľutujete!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Veľká noc podľa naj šéfkuchárov: Čo si myslíte vy?

    Pochváľte sa a vyhrajte!
    Pošlite nám fotografie svojich vegetariánskych alebo vegánskych dobrôt s heslom VEGGIE S VERONIKOU a my vyberieme jedného z vás, ktorého odmeníme hriankovačom Ariete Positano 155/PO, v hodnote 60,90 eura. Dizajnový hriankovač z radu Positano pripraví perfektne prepečené hrianky. Vďaka 6 úrovniam opekania vám ich prichystá presne tak, ako to máte radi. Fotografie posielajte do 6. apríla na dobrejedlo@newsandmedia.sk.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Mladá mrkva je plná vitamínov.

    Ak premýšľate, čím oživiť veľkonočný stôl, mrkvová roláda so špenátom a bylinkami je skvelou voľbou. Táto lahodná, jemná a nadýchaná pochúťka vás nadchne svojou krásnou farbou a sviežou chuťou.

    Roláda pozostáva z nadýchaného mrkvového cesta, ktoré je ľahké, vláčne a krásne kontrastuje so špenátovou náplňou plnou čerstvých byliniek. Je ideálna na slávnostné pohostenie, no rovnako dobre poslúži aj ako ľahká večera či netradičný predkrm.

    Zdroj: Laura Witteková / Dobré jedlo

    Roláda je nielen chutná ale aj efektná!

    Mrkvová roláda so špenátom a bylinkami

    4 AŽ 6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, CHLADENIE
    POTREBUJETE

    Na roládu:

    • 500 g mrkvy
    • 50 g masla
    • soľ, čierne korenie
    • 4 vajcia
    • 1 lyžica hrubozrnnej horčice

    Na tvarohovú náplň:

    • 250 g jemného tučného tvarohu
    • 200 g smotanového syra
    • 100 g syra pecorino
    • 2 lyžice pažítky
    • 1 lyžica kôpru
    • 50 g čerstvých špenátových listov
    • soľ, čierne korenie

    POSTUP
    1. Očistenú mrkvu nastrúhajte na jemnej časti strúhadla.

    2. Do panvice vložte maslo, nechajte zohriať a pridajte mrkvu, soľ, korenie. Restujte približne 10 minút, aby mrkva zmäkla a vyparila sa z nej vlhkosť. Odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.

    3. Žĺtky zmiešajte s horčicou, pridajte vychladnutú mrkvu a premiešajte. Nakoniec jemne zapracujte sneh vyšľahaný z bielkov

    4. Zmes rovnomerne rozotrite na plech s rozmerom 20 x 25 cm, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.

    5. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 20 mi-nút. Po upečení preložte korpus upečenou časťou na čistú utierku. Na dve minúty prikryte druhou utierkou a následne stiahnite papier. Korpus nechajte vychladnúť.

    6. V mise si zatiaľ vymiešajte všetky suroviny na náplň. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.

    7. Na korpus rovnomerne rozotrite polovicu náplne, tú prikryte čerstvými špenátovými listami. Na listy rozotrite druhú časť náplne a korpus stočte do rolády.

    8. Vložte na hodinu do chladničky, aby náplň trochu stuhla a roláda sa tak bude lepšie krájať.

    Autori článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.