Reklama
Fašírky z rýb sú výborným ľahkým jedlom, ktoré chutí teplé aj studené. Vyskúšajte túto zaujímavú kombináciu surovín na obed či na večeru.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
18 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Krásne voňavé zlaté rybky: Upečte ich na rôzne spôsobyAké ryby sú vhodné na fašírky?
- Najvhodnejšie sú ryby s jemnou štruktúrou, napríklad treska - filety aj filé, losos, sumček africký, šťuka či kapor.
- Využiť môžete najlepšie čerstvé, ale aj mrazené či údené rybie mäso.
- Z čerstvých rýb odstráňte kožu a kosti, mäso zomeľte, rozmixujte, prípadne mierne poduste alebo opečte a rozmrvte.
- Konzervované ryby (napríklad tuniak vo vlastnej šťave) sú rýchlym riešením, ale fašírky nie sú také chutné a šťavnaté.
- Konzervované alebo údené ryby môžete kombinovať s čerstvými.
Čím fašírky dochutiť?
- Rybacie mäso dochutí jemne nasekaná opečená cibuľa, šalotka, pór alebo jarná cibuľka.
- Pre viac šťavnatosti pridajte do fašírok nastrúhanú cuketu alebo koreňovú zeleninu (vytlačte prebytočnú vodu), prípadne špenát.
- Pre príjemnú arómu pridajte jemne nasekané bylinky - petržlenová vňať, kôpor, šalvia, tymian alebo koreniny - rasca, muškátový oriešok, mleté nové a čierne korenie.
- Pre osvieženie a pikantnosť sa hodí čili, zázvor, cesnak, citrónová šťava, biele víno alebo horčica.
- Pre ozvláštnenie chuti pridajte trocha karí alebo kurkumy, nastrúhaného syra, nasekaných kyslých uhoriek alebo kapár.
- Pre hutnejšiu konzistenciu do zmesi primiešajte strúhanku, ovsené vločky alebo nakrájané pečivo namočené v mlieku.
- Pre dobré držanie zmesi pridajte vajce, jogurt, smotanu alebo majonézu.
- Fašírky obaľte v klasickej chlebovej alebo domácej strúhanke z rožkov, v chrumkavejšej panko strúhanke alebo v rozdrvených kukuričných lupienkoch.
Na ďalšej strane nájdete recept na rybacie fašírky >>>