Reklama

RYBACIE FAŠÍRKY: Výborný a zdravý obed z tresky a lososa!

Fašírky z filé a lososa.

Zdroj: Dobré jedlo/ANZA

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Fašírky z rýb sú výborným ľahkým jedlom, ktoré chutí teplé aj studené. Vyskúšajte túto zaujímavú kombináciu surovín na obed či na večeru.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krásne voňavé zlaté rybky: Upečte ich na rôzne spôsoby

    Aké ryby sú vhodné na fašírky?

    • Najvhodnejšie sú ryby s jemnou štruktúrou, napríklad treska - filety aj filé, losos, sumček africký, šťuka či kapor.
    • Využiť môžete najlepšie čerstvé, ale aj mrazené či údené rybie mäso.
    • Z čerstvých rýb odstráňte kožu a kosti, mäso zomeľte, rozmixujte, prípadne mierne poduste alebo opečte a rozmrvte.
    • Konzervované ryby (napríklad tuniak vo vlastnej šťave) sú rýchlym riešením, ale fašírky nie sú také chutné a šťavnaté.
    • Konzervované alebo údené ryby môžete kombinovať s čerstvými.

    Čím fašírky dochutiť?

    • Rybacie mäso dochutí jemne nasekaná opečená cibuľa, šalotka, pór alebo jarná cibuľka.
    • Pre viac šťavnatosti pridajte do fašírok nastrúhanú cuketu alebo koreňovú zeleninu (vytlačte prebytočnú vodu), prípadne špenát.
    • Pre príjemnú arómu pridajte jemne nasekané bylinky - petržlenová vňať, kôpor, šalvia, tymian alebo koreniny - rasca, muškátový oriešok, mleté nové a čierne korenie.
    • Pre osvieženie a pikantnosť sa hodí čili, zázvor, cesnak, citrónová šťava, biele víno alebo horčica.
    • Pre ozvláštnenie chuti pridajte trocha karí alebo kurkumy, nastrúhaného syra, nasekaných kyslých uhoriek alebo kapár.
    • Pre hutnejšiu konzistenciu do zmesi primiešajte strúhanku, ovsené vločky alebo nakrájané pečivo namočené v mlieku.
    • Pre dobré držanie zmesi pridajte vajce, jogurt, smotanu alebo majonézu.
    • Fašírky obaľte v klasickej chlebovej alebo domácej strúhanke z rožkov, v chrumkavejšej panko strúhanke alebo v rozdrvených kukuričných lupienkoch.

      Na ďalšej strane nájdete recept na rybacie fašírky >>>

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!