Reklama

Sypte ju do jedla často: Kurkuma chutí a ešte aj bieli zuby

Stockfood

Zdroj: Stockfood

Reklama

J3: Zlatá kurkuma

Nijako nechutí, no jedlám dodá nádhernú zlatistú farbu. Práve farba svedčí o kvalite kurkumy. Čím je jej pigmentácia tmavšia, tým je kvalitnejšia. Pre krásnu farbu sa kurkuma pridáva často aj do horčice. Používa sa aj na bielenie zubov. Skvelo odstráni aj hlboký zubný pigment a škvrny.

Podobná zázvoru

Kurkuma je jedno z hlavných korení v južnej Ázii a Indii. Pestuje sa v Indonézii, Číne, Bangladéši, ale aj v Južnej Amerike. Podzemkom, z ktorých sa melie korenie, sa najlepšie darí vo vlhkom a teplom podnebí. Vzhľad má podobný ako podzemok zázvoru, ale pod hnedou šupkou sa ukrýva oranžová dužina.

Dobrý tip

Pred grilovaním či dusením naložte mäso do jogurtovo-kurkumového nálevu. Bude svetové!