Sypte ju do jedla často: Kurkuma chutí a ešte aj bieli zuby
1. 5. 2017, 2:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:45)

Zdroj: Stockfood
J3: Zlatá kurkuma
Nijako nechutí, no jedlám dodá nádhernú zlatistú farbu. Práve farba svedčí o kvalite kurkumy. Čím je jej pigmentácia tmavšia, tým je kvalitnejšia. Pre krásnu farbu sa kurkuma pridáva často aj do horčice. Používa sa aj na bielenie zubov. Skvelo odstráni aj hlboký zubný pigment a škvrny.
Podobná zázvoru
Kurkuma je jedno z hlavných korení v južnej Ázii a Indii. Pestuje sa v Indonézii, Číne, Bangladéši, ale aj v Južnej Amerike. Podzemkom, z ktorých sa melie korenie, sa najlepšie darí vo vlhkom a teplom podnebí. Vzhľad má podobný ako podzemok zázvoru, ale pod hnedou šupkou sa ukrýva oranžová dužina.
Dobrý tip
Pred grilovaním či dusením naložte mäso do jogurtovo-kurkumového nálevu. Bude svetové!