Reklama

RYBACIE FAŠÍRKY: Výborný a zdravý obed z tresky a lososa!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie RYBACIE GUĽKY, aké sme kedy jedli: Máme RECEPT!
    Zdroj: NMH
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      DOKONALÁ RYBA priamo u vás na tanieri. Rýchly recept, ktorý budete milovať!

      Dobré tipy

      1. Fašírky môžete upiecť aj v rúre na troche oleja pri 200 °C do zlatista. V polovici pečenia asi o 20 minút ich prevráťte na druhú stranu.
      2. Do zmesi na fašírky môžete zamiešať trocha uvarenej quinoy, budú príjemne chrumkať!

      Zdroj: Dobré jedlo/ANZA

      Fašírky z tresky a lososa.

      Rybacie fašírky z lososa a filé

      8 - 10 kusov, príprava 40 minút + odležanie, opekanie 20 minút

       

      POTREBUJETE:

      • 300 g filety lososa
      • 500 g tresky
      • maslo alebo olivový olej
      • 2 šalotky
      • 1 kápia
      • trocha mletého nového korenia
      • pol lyžice nastrúhanej citrónovej kôry
      • 1 lyžička dijonskej horčice
      • 1 lyžica bieleho vína (nemusí byť)
      • 2 - 3 lyžice strúhanky na zahustenie + na obaľovanie
      • 1 - 2 vajcia
      • 1 lyžica nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate
      • soľ, mleté čierne korenie
      • repkový olej na vysmážanie

       

      POSTUP:

      1. Zmrazenú tresku nechajte mierne rozmraziť. Umytý a osušený  filet z lososa osoľte, okoreňte a opečte v panvici z oboch strán po dvoch minútach na masle. Nechajte vychladnút.
      2. Na panvicu pridajte ešte maslo a opečte nadrobno nakrájanú šalotku. Po chvíli pridajte nadrobno nakrájanú kápiu. Opekajte asi 5 minút a nechajte tiež vychladnúť.
      3. Lososa aj filé rozmrvte na drobnejšie kúsky, pridajte zmes kápie so šalotkou, mleté čierne aj nové korenie,  citrónovú kôru, horčicu, víno, strúhanku, vajcia podľa hustoty zmesi, bylinky podľa chuti. Zmes osoľte a dobre premiešajte. Nechajte odstáť asi hodinu v chladničke.
      4.  Zo zmesi vytvarujte menšie fašírky a obaľte ich v  strúhanke. Vysmážajte ich z oboch strán v panvici na rozohriatom oleji do zlatista. Odložte na papierový obrúsok a podávajte so šalátom alebo zemiakovým pyré. 

      Strana

      2/2

      Autor článku

      Mária Abrahámová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
      Reklama