RYBACIE FAŠÍRKY: Výborný a zdravý obed z tresky a lososa!
21. 1. 2025, 6:02

Video Player is loading.
Najlepšie RYBACIE GUĽKY, aké sme kedy jedli: Máme RECEPT!Zdroj: NMH

Video Player is loading.
DOKONALÁ RYBA priamo u vás na tanieri. Rýchly recept, ktorý budete milovať!Dobré tipy
- Fašírky môžete upiecť aj v rúre na troche oleja pri 200 °C do zlatista. V polovici pečenia asi o 20 minút ich prevráťte na druhú stranu.
- Do zmesi na fašírky môžete zamiešať trocha uvarenej quinoy, budú príjemne chrumkať!
Zdroj: Dobré jedlo/ANZA
Fašírky z tresky a lososa.
Rybacie fašírky z lososa a filé
8 - 10 kusov, príprava 40 minút + odležanie, opekanie 20 minút
POTREBUJETE:
- 300 g filety lososa
- 500 g tresky
- maslo alebo olivový olej
- 2 šalotky
- 1 kápia
- trocha mletého nového korenia
- pol lyžice nastrúhanej citrónovej kôry
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica bieleho vína (nemusí byť)
- 2 - 3 lyžice strúhanky na zahustenie + na obaľovanie
- 1 - 2 vajcia
- 1 lyžica nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
- repkový olej na vysmážanie
POSTUP:
- Zmrazenú tresku nechajte mierne rozmraziť. Umytý a osušený filet z lososa osoľte, okoreňte a opečte v panvici z oboch strán po dvoch minútach na masle. Nechajte vychladnút.
- Na panvicu pridajte ešte maslo a opečte nadrobno nakrájanú šalotku. Po chvíli pridajte nadrobno nakrájanú kápiu. Opekajte asi 5 minút a nechajte tiež vychladnúť.
- Lososa aj filé rozmrvte na drobnejšie kúsky, pridajte zmes kápie so šalotkou, mleté čierne aj nové korenie, citrónovú kôru, horčicu, víno, strúhanku, vajcia podľa hustoty zmesi, bylinky podľa chuti. Zmes osoľte a dobre premiešajte. Nechajte odstáť asi hodinu v chladničke.
- Zo zmesi vytvarujte menšie fašírky a obaľte ich v strúhanke. Vysmážajte ich z oboch strán v panvici na rozohriatom oleji do zlatista. Odložte na papierový obrúsok a podávajte so šalátom alebo zemiakovým pyré.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama