Reklama

Emin PEČENÝ LOSOS s jogurtovým dipom: Urobte si ho vonku!

Pečený losos chutí ako sen.

Zdroj: SHUTTERSTOCK

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tak toto je dobrota! Losos pečený v alobale nad pahrebou podľa receptu šéfredaktorky Dobrého jedla nemá chybu...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kopčekový OVOCNÝ KOLÁČ šéfredaktorky je letný hit: Pečú ho už všetci, vyskúšajte ho aj vy!

    Využite letné počasie a ugrilujte si večeru vonku! Tohto lahodného lososa budete milovať. Šéfredaktorka Dobrého jedla Ema Pospíšilová Tekelyová ho presne takto pripravuje už celé veky. Dobrú chuť!

    Zdroj: Michal Smrčok

    Pečený losos s citrónmi a jogurtovým dipom chutí ako sen!

    Pečený losos s citrónmi a jogurtovým dipom

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 kg filiet z lososa v celku s kožou (porcia pre 4 osoby)
    • 1 chemicky neošetrený citrón
    • maslo
    • viazanička čerstvých byliniek
    • soľ, čierne korenie

    Na jogurtový dip:

    • 1 biely smotanový jogurt
    • 1 lyžica dijonskej horčice
    • 2 lyžice citrónovej šťavy
    • soľ, čierne korenie

    POSTUP:

    1. Lososa umyte a osušte kuchynskou utierkou. Z hornej strany ostrým nožom urobte štvorcentimetrové zárezy.

    2. Do každého zárezu vložte mesiačik citróna a malý plátok masla.

    3. Filetu osoľte a okoreňte, posypte čerstvo nakrájanými bylinkami.

    4. Z alobalu pripravte dve vrstvy a kraje pozahýbajte smerom dovnútra tak, aby ste vytvorili vaničku s výškou okrajov asi dva centimetre.

    5. Do pripravenej vaničky vložte filetu a dajte piecť na mriežku nad pahrebu. Lososa ešte prikryte jednou vrstvou alobalu.

    6. Kým sa losos pečie, pripravte si dip zmiešaním všetkých ingrediencií. Dobrú chuť!

       

       

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.