Emin PEČENÝ LOSOS s jogurtovým dipom: Urobte si ho vonku!
3. 9. 2024, 17:03 (aktualizované: 3. 9. 2024, 17:04)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Tak toto je dobrota! Losos pečený v alobale nad pahrebou podľa receptu šéfredaktorky Dobrého jedla nemá chybu...
Zdroj: Lýdia Czakó
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Lýdia Czakó
Galéria k článku

Využite letné počasie a ugrilujte si večeru vonku! Tohto lahodného lososa budete milovať. Šéfredaktorka Dobrého jedla Ema Pospíšilová Tekelyová ho presne takto pripravuje už celé veky. Dobrú chuť!
Zdroj: Michal Smrčok
Pečený losos s citrónmi a jogurtovým dipom chutí ako sen!
Pečený losos s citrónmi a jogurtovým dipom
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, GRILOVANIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1 kg filiet z lososa v celku s kožou (porcia pre 4 osoby)
- 1 chemicky neošetrený citrón
- maslo
- viazanička čerstvých byliniek
- soľ, čierne korenie
Na jogurtový dip:
- 1 biely smotanový jogurt
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ, čierne korenie
POSTUP:
-
Lososa umyte a osušte kuchynskou utierkou. Z hornej strany ostrým nožom urobte štvorcentimetrové zárezy.
-
Do každého zárezu vložte mesiačik citróna a malý plátok masla.
-
Filetu osoľte a okoreňte, posypte čerstvo nakrájanými bylinkami.
-
Z alobalu pripravte dve vrstvy a kraje pozahýbajte smerom dovnútra tak, aby ste vytvorili vaničku s výškou okrajov asi dva centimetre.
-
Do pripravenej vaničky vložte filetu a dajte piecť na mriežku nad pahrebu. Lososa ešte prikryte jednou vrstvou alobalu.
-
Kým sa losos pečie, pripravte si dip zmiešaním všetkých ingrediencií. Dobrú chuť!