Ohúrte návštevu: Minibábovky s ananásom plné sviežej chuti
20. 3. 2025, 6:03 (aktualizované: 20. 3. 2025, 10:06)

Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková
Neodolateľná kombinácia! Mrkva s ananásom sú kombo, ktoré v dezerte rozhodne musíte vyskúšať!
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková / Dobré jedlo
Galéria k článku

Ak hľadáte dezert, ktorý je lahodný, vláčny a plný sviežej chuti, mrkvové minibábovky s ananásom sú tou pravou voľbou! Ich nadýchané cesto v sebe ukrýva kúsky šťavnatého ananásu a sladkej mrkvy. Ananás dodáva bábovkám príjemnú exotickú sladkosť a sviežosť.
Vyskúšajte šťavnatý recept našej Veroniky a ohúrte návštevu i vy!
Zdroj: Dobré jedlo /Laura Witteková
Vďaka ananásu zostávajú minibábovky dlhšie vláčne.
Minibábovky s ananásom
6 AŽ 8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
INGREDIENCIE
Mokré suroviny:
- 75 g krupicového cukru
- 125 ml rastlinného oleja
- 2 vajcia L
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 225 g nastrúhanej mrkvy
- 100 g zaváraného ananásu
Suché suroviny:
- 180 g hladkej múky
- pol lyžička sódy bikarbóny
- pol lyžička mletej škorice
- za hrsť vlašských orechov
- maslo na vymazanie formičiek
- hrubá múka na vysypanie formičiek
Na polevu:
- 100 g smotanového syra
- 2 lyžice šľahačkovej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžica práškového cukru
- sušený ananás na ozdobu
POSTUP
- Vo veľkej mise zmiešajte cukor, olej, vajcia a vanilku. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, rozmixovaný ananás a premiešajte.
- Teraz pridajte všetky suché suroviny a zapracujte ich do mokrej zmesi. Dajte však pozor, aby ste hmotu nepremiešali.
- Hmotu rovnomerne rozdeľte do maslom vymazaných a múkou vysypaných formičiek. Vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 20 minút.
- Bábovky nechajte 5 minút chladnúť vo formičkách a následne ich vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
- V miske zmiešajte smotanový syr, šľahačkovú smotanu, vanilkový extrakt a cukor. Ak je zmes veľmi hustá, pridajte ešte smotanu na rozriedenie. Polejte vychladnuté bábovky a ozdobte sušeným ananásom.