Reklama

Ohúrte návštevu: Minibábovky s ananásom plné sviežej chuti

Chutné minibábovky od našej Veroniky sú ideálne ako sladká desiata, ku káve alebo na pohostenie.

Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Neodolateľná kombinácia! Mrkva s ananásom sú kombo, ktoré v dezerte rozhodne musíte vyskúšať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vláčna a šťavnatá: Mrkvová torta, ktorú si zamilujete!

    Ak hľadáte dezert, ktorý je lahodný, vláčny a plný sviežej chuti, mrkvové minibábovky s ananásom sú tou pravou voľbou! Ich nadýchané cesto v sebe ukrýva kúsky šťavnatého ananásu a sladkej mrkvy. Ananás dodáva bábovkám príjemnú exotickú sladkosť a sviežosť.

    Vyskúšajte šťavnatý recept našej Veroniky a ohúrte návštevu i vy!

    Zdroj: Dobré jedlo /Laura Witteková

    Vďaka ananásu zostávajú minibábovky dlhšie vláčne.

    Minibábovky s ananásom

    6 AŽ 8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
    INGREDIENCIE

    Mokré suroviny:

    • 75 g krupicového cukru
    • 125 ml rastlinného oleja
    • 2 vajcia L
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 225 g nastrúhanej mrkvy
    • 100 g zaváraného ananásu

    Suché suroviny:

    • 180 g hladkej múky
    • pol lyžička sódy bikarbóny
    • pol lyžička mletej škorice
    • za hrsť vlašských orechov
    • maslo na vymazanie formičiek
    • hrubá múka na vysypanie formičiek

    Na polevu:

    • 100 g smotanového syra
    • 2 lyžice šľahačkovej smotany
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 1 lyžica práškového cukru
    • sušený ananás na ozdobu

    POSTUP

    1. Vo veľkej mise zmiešajte cukor, olej, vajcia a vanilku. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, rozmixovaný ananás a premiešajte.
    2. Teraz pridajte všetky suché suroviny a zapracujte ich do mokrej zmesi. Dajte však pozor, aby ste hmotu nepremiešali.
    3. Hmotu rovnomerne rozdeľte do maslom vymazaných a múkou vysypaných formičiek. Vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte približne 20 minút.
    4. Bábovky nechajte 5 minút chladnúť vo formičkách a následne ich vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
    5. V miske zmiešajte smotanový syr, šľahačkovú smotanu, vanilkový extrakt a cukor. Ak je zmes veľmi hustá, pridajte ešte smotanu na rozriedenie. Polejte vychladnuté bábovky a ozdobte sušeným ananásom.

    Autori článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.