Reklama

Letná TORTA s príchuťou drinku APEROL: Recept s alkoholom iba pre 18+

Aperol torta bude hviezdou vášho leta!

Zdroj: Dobré jedlo/Ivana Brtvová

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Milujete miešaný nápoj aperol spritz? Tak torta s jeho príchuťou je presne pre vás!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Hviezda tohtoročného leta - netradičná aperolová torta

    Recept na túto originálnu tortu pre vás pripravila Katka Gaburová, ktorú nájdete na instagrame ako @katty_cakes_candybar. Premeniť letný drink na tortu je skutočne majstrovský kúsok a Katka sa s touto sladkou výzvou popasovala naozaj bravúrne! Vyskúšajte si letnú rozmarnú tortu upiecť aj vy a užívajte si s ňou letné chvíle pohody.

    LETNÁ ROZMARNÁ TORTA

    Zdroj: Dobré jedlo/Ivana Brtvová

    Pozvánka na lákavé pohostenie.

    10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT + 4 HODINY CHLADENIE
    Potrebujete:
    Na korpus:

    • 4 vajcia
    • 170 g krupicového cukru
    • 10 lyžíc Prosecca
    • pomarančovú kôru (podľa chuti)
    • 170 g hladkej múky 
    • pol balíčka kypriaceho prášku
    • tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

    Na poliatie korpusu:

    • pomarančovú šťavu (podľa chuti)
    • Aperol (podľa chuti)
    • Prosecco (podľa chuti)

    Zdroj: Dobré jedlo/Ivana Brtvová

    Dokonalé chute aperolovej torty.

    Na krém:

    • 400 g bielej čokolády
    • 250 ml smotany na šľahanie
    • 1,5 kg mascarpone

    Ešte budete potrebovať:

    • pomarančový džem
    • oranžové potravinárske farbivo

    Zdroj: Dobré jedlo/Ivana Brtvová

    Pozvánka na lákavé pohostenie.

    POSTUP:

    1. Vajíčka rozdeľte na žĺtky a bielky. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Žĺtky a cukor vyšľahajte do peny, prilejte do nej šumivé víno a primiešajte jemne nastrúhanú pomarančovú kôru. Do zmesi zamiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom.
    2. Dno tortovej formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie a boky vymastite a vysypte múkou. Do formy nalejte cesto a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Urobte test špajdľou.
    3. Zmes na polievanie korpusu urobte z pomarančovej šťavy, aperolu a prosecca. Vymiešajte si ju podľa vlastnej chuti. 
    4. Smotanu na šľahanie zohrejte (nevarte) a do misky nalámte čokoládu. Horúcou  smotanou prelejte čokoládu a miešaním urobte hladkú zmes. Po vychladnutí do nej zamiešajte mascarpone.
    5. Upečený, vychladnutý korpus vodorovne prerežte na 3 časti. Prvý korpus polejte pomarančovo-aperolovou zmesou, potrite pomarančovým džemom a naneste asi tretinu krému. To zopakujte aj pri druhom pláte. Zvyšný krém nafarbite oranžovým potravinárskym farbivom a po zatuhnutí torty -  ideálne je, ak ju dáte aspoň na 4 hodiny do chladničky, potrite celú tortu. Dozdobte podľa vlastnej fantázie.

    Autori článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.