Z ekonómky je výnimočná CUKRÁRKA: Pozrite na torty tejto Košičanky!
12. 6. 2024, 20:08

Zdroj: Archív M.H.
Ťahá vás to k pečeniu, zdobeniu, vytváraniu originálnych cukroviniek? Nechajte sa inšpirovať Michaely Horňákovej, ktorá zanechala prácu v banke, aby sa naplno venovala svojej vášni. A vyšlo to!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C3mogb6qR_4/
Zdroj: Archív M.H.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6rDMqQqZoZ/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Sympatická Košičanka mala kariéru rozbehnutú celkom inak, ako je to dnes. Pracovala v banke, ale po narodení detí v sebe objavila skrytý talent. „Zrazu som potrebovala torty na rôzne príležitosti, no nepáčili sa mi tie tradičné, ktoré som videla všade naokolo. Cítila som, že by som ich vedela robiť inak. Vždy ma bavilo niečo vyrábať a v tvorbe tort som sa veľmi rýchlo našla. Ešte viac ako pečenie si užívam zdobenie. To sa stalo činnosťou, pri ktorej relaxujem a vypínam," vysvetľuje vyštudovaná ekonómka pre magazín EVA.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C57yiJLqaz3/
Miška sa rada vzdeláva a zlepšuje a preto absolvuje aj cukrárske kurzy.
Vydarený štart
„Môj manžel podniká roky a je mi veľkou oporou aj mentorom. Mala som myšlienky typu, načo som toľko študovala, keď budem nakoniec piecť, no bol to on, kto ma utvrdil v tom, že robím dobre,“ priznáva. Miška najprv piekla koláčiky a torty pre rodinu a kamarátky, no postupne sa o nej začalo dozvedať čoraz viac ľudí. Netrvalo dlho a prišla aj ponuka na prvú tortu na svadbu.
„Nikdy na ňu nezabudnem, pretože som to brala ako obrovskú výzvu. Okrem torty som mala na starosti celý candy bar. Celý čas ma poháňal príjemný stres a zapojila som do tvorby aj manžela, ktorý vyrobil termoobal na tortu. Všetko dopadlo veľmi dobre a uistilo ma to v tom, že svadby sú niečo, čomu by som sa chcela venovať naplno.“ Od tých čias sa šikovná cukrárka stala sladkou súčasťou desiatok veselíc.
Anketa
Aké torty preferujete?
- Pečieme si torty sami doma50%
- Mám na to známych, ktorí mi vždy tortu vytvoria12%
- Tortu najradšej objednávam od overených cukrárov37%
Hlasovanie bolo ukončené

Sladké trendy
Aké štýly zdobenia Miška využíva? „V kurze je minimalizmus a prírodný štýl. Zdobenie na svadobné torty býva jednoduché a zvýraznené napríklad len perličkami, boho trávami alebo eukalyptom. Pred rokmi sa súčasťou svadieb stali candy bary, ktoré sa u nás už tak udomácnili, že koláče na táckach sú skôr rarita. Drobné sladké jednohubky či poháriky hrajú prím a podobne obľúbené sú minipavlovky, tartaletky, eklérky a makrónky," hovorí.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C4hy-Odqo4f/
Cukrárske umenie Michaely Horňákovej z Košíc.
"Veľmi ma baví kráčať s trendmi a neustále na sebe pracovať. Kľúčový pre mňa nie je len výzor, ale aj to, čo sa ukrýva pod krémom. Základom sú kvalitné ingrediencie. Nepodľahnem vidine lepšieho zárobku za cenu, že nedodám výrobky v prvotriednej kvalite. Za svojou prácou si hrdo stojím a veľmi ma teší, keď sa z mnohých mladomanželov stanú aj verní klienti. Najkrajšie býva to, keď mi o pár mesiacov manželia napíšu, či im upečiem tortu na krstiny,“ uzatvára s úsmevom cukrárka z Košíc.