Reklama

Jednoduchý recept: Krémové kuracie prsia zvládne každý. A tá lahodná chuť!

Tento recept bude aj u vás doma zaručene hitom! Kuracie prsia ostanú v krémovej omáčke nesmierne lahodné.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jednoduchý recept z kuracích pŕs si obľúbi celá rodina. Prípravu zvládne aj neskúsený kuchár a výsledok ohúri všetkých! Hotové sú len za 25 minút.

Ak hľadáte jednoduchý, rýchly a neodolateľne chutný recept z kuracích pŕs, tak tento v lahodnej omáčke s parmezánom, maslom, sušenými paradajkami a špenátom je tou správnou voľbou pre vás. Krémové kuracie prsia máte hotové len za 25 minút a milujú ho všetky vekové kategórie!

Zdroj: Shutterstock

Ako prílohu odporúčame kuskus.

Dobré rady nad zlato

  1. Kuracie prsia vyberte z chladničky aspoň 15 minút pred varením, aby sa priblížili čo najviac k izbovej teplote.
  2. Kuracie mäso vždy okoreňte tesne pred varením, aby sa zabránilo vytiahnutiu vlhkosti a vysušeniu mäsa.
  3. Ak máte veľké kuracie prsia, naklepte ich alebo vodorovne nakrájajte, aby ste vyrovnali hrúbku. Mäso sa tak uvarí rýchlejšie.
  4. Pre príjemnú chuť môžete nahradiť sušené paradajky chrumkavou slaninou, prípadne použiť oboje.

Dobré jedlo TIP:

Krémové kuracie prsia so špenátom môžete uchovávať v chladničke vo vzduchotesnej nádobe 2 dni. Kuracie mäso jemne prehrejte na panvici s niekoľkými kvapkami vody, aby sa omáčka uvoľnila.

Recept na lahodné krémové kuracie prsia nájdete na ďalšej strane >>>

Autor článku

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.