Ideálny víkendový dezert: Mrkvové guľôčky v bielej čokoláde, rýchlo a bez pečenia
22. 3. 2025, 6:01

Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková
Rýchly a chutný dezert je skvelý na víkend keď máte chuť na niečo sladké, no zároveň nechcete stráviť veľa času v kuchyni. Keďže sa nepečie, je ideálny ako milá víkendová aktivita s deťmi.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková / Dobré jedlo
Galéria k článku
Nepečené mrkvové guľôčky v bielej čokoláde sú ideálnym víkendovým dezertom. Príprava je extrémne jednoduchá, nezostane po nich neporiadok a vy si čas so svojimi blízkymi užijete pri vychutnávaní sladkého dezertu a nie v kuchyni. Za 20 minút budete mať hotový dezert, ktorý vám rozjasní deň. Vyskúšajte!
Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková
Mrkvové guľôčky v bielej čokoláde sú ideálne na prípravu s deťmi – zábavný a rýchly spôsob, ako stráviť čas spolu.
Mrkvové guľôčky v bielej čokoláde
15 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, CHLADENIE
INGREDIENCIE
Na guľôčky:
- 100 g ovsených vločiek
- 25 g sušeného kokosu
- štipka soli
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- štvrť lyžičky mletého muškátového orieška
- 125 g mandľového masla
- 50 ml čakankového sirupu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 50 g očistenej mrkvy
Na polevu z bielej čokolády:
- 150 g bielej čokolády
- 2 lyžice kokosového oleja
POSTUP
- Ovsené vločky rozmixujte na múku. Pridajte kokos, soľ, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a premiešajte.
- V druhej miske premiešajte mandľové maslo so sirupom, vanilkovým extraktom a zmes vylejte k suchým surovinám. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu a všetko dobre premiešajte.
- Zo zmesi tvorte malé guľôčky, poukladajte ich na podnos a uložte na 30 minút do chladničky.
- V ohňovzdornej miske nad parou rozpustite čokoládu s kokosovým olejom. Misku odstavte a v čokoláde obaľte mrkvové guľôčky. Opäť vložte do chladničky, aby čokoláda stuhla.