Reklama

Ideálny víkendový dezert: Mrkvové guľôčky v bielej čokoláde, rýchlo a bez pečenia

Mrkvové guľôčky v bielej čokoláde.

Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Rýchly a chutný dezert je skvelý na víkend keď máte chuť na niečo sladké, no zároveň nechcete stráviť veľa času v kuchyni. Keďže sa nepečie, je ideálny ako milá víkendová aktivita s deťmi.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vláčna a šťavnatá: Mrkvová torta, ktorú si zamilujete!

    Nepečené mrkvové guľôčky v bielej čokoláde sú ideálnym víkendovým dezertom. Príprava je extrémne jednoduchá, nezostane po nich neporiadok a vy si čas so svojimi blízkymi užijete pri vychutnávaní sladkého dezertu a nie v kuchyni. Za 20 minút budete mať hotový dezert, ktorý vám rozjasní deň. Vyskúšajte!

    Zdroj: Dobré jedlo / Laura Witteková

    Mrkvové guľôčky v bielej čokoláde sú ideálne na prípravu s deťmi – zábavný a rýchly spôsob, ako stráviť čas spolu.

    Mrkvové guľôčky v bielej čokoláde

    15 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, CHLADENIE
    INGREDIENCIE

    Na guľôčky:

    • 100 g ovsených vločiek
    • 25 g sušeného kokosu
    • štipka soli
    • 2 lyžičky mletej škorice
    • 1 lyžička sušeného zázvoru
    • štvrť lyžičky mletého muškátového orieška
    • 125 g mandľového masla
    • 50 ml čakankového sirupu
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 50 g očistenej mrkvy

    Na polevu z bielej čokolády:

    • 150 g bielej čokolády
    • 2 lyžice kokosového oleja

    POSTUP

    1. Ovsené vločky rozmixujte na múku. Pridajte kokos, soľ, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a premiešajte.
    2. V druhej miske premiešajte mandľové maslo so sirupom, vanilkovým extraktom a zmes vylejte k suchým surovinám. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu a všetko dobre premiešajte.
    3. Zo zmesi tvorte malé guľôčky, poukladajte ich na podnos a uložte na 30 minút do chladničky.
    4. V ohňovzdornej miske nad parou rozpustite čokoládu s kokosovým olejom. Misku odstavte a v čokoláde obaľte mrkvové guľôčky. Opäť vložte do chladničky, aby čokoláda stuhla.

    Autori článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.