Luxusná HRÁŠKOVÁ POLIEVKA ako od šéfkuchára: TAKTO jej dodáte skvelú chuť!
23. 5. 2024, 20:09 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Reklama
Uvarte si z mladého hrášku polievočku, za akú by sa nemuseli hanbiť ani tí najlepší šéfkuchári! Máme pre vás recept, s ktorým bude hrášková polievka chutiť fantasticky!
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku
14 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Svieže HRÁŠKOVÉ RIZOTO: Ľuboš doň dáva ešte aj mätu!Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Hrášková polievka so sušenou šunkou a mätou.
HRÁŠKOVÁ POLIEVKA SO SUŠENOU ŠUNKOU A S MÄTOU
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 100-150 g sušenej šunky (napríklad prosciutto)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 600 g nových zemiakov
- 1,5 l vývaru alebo vody
- 400 g čerstvého alebo mrazeného zeleného hrášku
- lístky mäty
- soľ, mleté čierne korenie
- olej alebo maslo
POSTUP:
- Plátky šunky dochrumkava orestuje v hrnci na tuku, šunku vyberte a do hrnca pridajte olej, ak treba.
- Na výpeku osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a očistené a nakrájané nové zemiaky. Chvíľu spolu osmažte, zalejte vodou alebo vývarom, dochuťte soľou a mletým korením.
- Varte na miernom plameni, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridajte hrášok, rýchlo priveďte do varu, minútu povarte a odstavte.
- Polievku dochuťte pár lístkami mäty a rýchlo schlaďte (napríklad ponorením hrnca do studeného kúpeľa).
- Časť polievky – zemiaky a hrášok vyberte a pomixujte ponorným alebo stolným mixérom a vráťte do zvyšku polievky. Dochuťte soľou a mletým korením.