Reklama

Luxusná HRÁŠKOVÁ POLIEVKA ako od šéfkuchára: TAKTO jej dodáte skvelú chuť!

Hrášková polievka so sušenou šunkou a mätou.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Uvarte si z mladého hrášku polievočku, za akú by sa nemuseli hanbiť ani tí najlepší šéfkuchári! Máme pre vás recept, s ktorým bude hrášková polievka chutiť fantasticky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Svieže HRÁŠKOVÉ RIZOTO: Ľuboš doň dáva ešte aj mätu!

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Hrášková polievka so sušenou šunkou a mätou.

    HRÁŠKOVÁ POLIEVKA SO SUŠENOU ŠUNKOU A S MÄTOU

    5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 100-150 g sušenej šunky (napríklad prosciutto)
    • 2 cibule
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 600 g nových zemiakov
    • 1,5 l vývaru alebo vody
    • 400 g čerstvého alebo mrazeného zeleného hrášku
    • lístky mäty
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej alebo maslo

    POSTUP:

    1. Plátky šunky dochrumkava orestuje v hrnci na tuku, šunku vyberte a do hrnca pridajte olej, ak treba.
    2. Na výpeku osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak a očistené a nakrájané nové zemiaky. Chvíľu spolu osmažte, zalejte vodou alebo vývarom, dochuťte soľou a mletým korením.
    3. Varte na miernom plameni, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridajte hrášok, rýchlo priveďte do varu, minútu povarte a odstavte.
    4. Polievku dochuťte pár lístkami mäty a rýchlo schlaďte (napríklad ponorením hrnca do studeného kúpeľa).
    5. Časť polievky – zemiaky a hrášok vyberte a pomixujte ponorným alebo stolným mixérom a vráťte do zvyšku polievky. Dochuťte soľou a mletým korením.