Reklama

Zabudnite na nudné šaláty: Tento recept z vás spraví hviezdu večera

Dokonalé carpaccio z hrušiek budete milovať!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ak chcete zažiariť pred hosťami alebo si dopriať niečo výnimočné, tento recept na skvelé a netradičné carpaccio je jasnou voľbou!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Podľa čoho spoznám v obchode či na trhu kvalitný a zdravý orech?

    Ak hľadáte predjedlo, ktoré zaujme nielen vzhľadom, ale aj dokonalou kombináciou chutí, hruškové carpaccio s prosciuttom a kozím syrom je tá správna voľba. Toto jedlo je ľahké, svieže a napriek svojej jednoduchosti pôsobí luxusne. Sladkosť hrušiek sa dokonale dopĺňa so slaným prosciuttom, krémovým syrom a chrumkavými orechmi.

    Celé to završuje lahodná zálievka, ktorá jedlu dodáva jemnú kyselkavosť a hĺbku. Skvele sa hodí ako elegantný predkrm na špeciálne príležitosti, ale aj ako ľahká večera pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo výnimočné.

    Zdroj: Shutterstock

    Dokonalé carpaccio z hrušiek budete milovať!

    HRUŠKOVÉ CARPACCIO

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT

    Potrebujete: 

    • 2 väčšie hrušky
    • 80 g prosciutta
    • 80 g čerstvého kozieho syra
    • hrsť pekanových alebo vlašských orechov
    • hrsť rukoly alebo baby špenátu
    • 1 lyžica medu
    • 1 lyžička masla
    • Štipka soli

    Na zálievku 

    • 2 lyžice olivového oleja
    • 1 lyžica balzamikového octu
    • 1 lyžica medu
    • ½ lyžičky dijonskej horčice
    • Štipka soli a čerstvo mleté čierne korenie

    Postup

    1. Na panvici rozohrejte maslo, pridajte orechy, med a štipku soli, premiešajte a nechajte jemne skaramelizovať, potom ich nechajte vychladnúť na papieri na pečenie. Hrušky umyte a nakrájajte na tenké plátky, ktoré rozložte na tanier.
    2. Na hrušky roztrhajte kúsky prosciutta a kozí syr, pridajte skaramelizované orechy a čerstvý šalát podľa chuti (napríklad rukolu alebo baby špenát).
    3. V miske zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, med, dijonskú horčicu, soľ a čierne korenie, dobre premiešajte a touto zálievkou pokvapkajte celé jedlo. Servírujte ihneď ako elegantný predkrm alebo ľahkú večeru.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.