Zabudnite na nudné šaláty: Tento recept z vás spraví hviezdu večera
6. 3. 2025, 19:06

Zdroj: Shutterstock
Ak chcete zažiariť pred hosťami alebo si dopriať niečo výnimočné, tento recept na skvelé a netradičné carpaccio je jasnou voľbou!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
Ak hľadáte predjedlo, ktoré zaujme nielen vzhľadom, ale aj dokonalou kombináciou chutí, hruškové carpaccio s prosciuttom a kozím syrom je tá správna voľba. Toto jedlo je ľahké, svieže a napriek svojej jednoduchosti pôsobí luxusne. Sladkosť hrušiek sa dokonale dopĺňa so slaným prosciuttom, krémovým syrom a chrumkavými orechmi.
Celé to završuje lahodná zálievka, ktorá jedlu dodáva jemnú kyselkavosť a hĺbku. Skvele sa hodí ako elegantný predkrm na špeciálne príležitosti, ale aj ako ľahká večera pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo výnimočné.
Zdroj: Shutterstock
Dokonalé carpaccio z hrušiek budete milovať!
HRUŠKOVÉ CARPACCIO
2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- 2 väčšie hrušky
- 80 g prosciutta
- 80 g čerstvého kozieho syra
- hrsť pekanových alebo vlašských orechov
- hrsť rukoly alebo baby špenátu
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička masla
- Štipka soli
Na zálievku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica balzamikového octu
- 1 lyžica medu
- ½ lyžičky dijonskej horčice
- Štipka soli a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Na panvici rozohrejte maslo, pridajte orechy, med a štipku soli, premiešajte a nechajte jemne skaramelizovať, potom ich nechajte vychladnúť na papieri na pečenie. Hrušky umyte a nakrájajte na tenké plátky, ktoré rozložte na tanier.
- Na hrušky roztrhajte kúsky prosciutta a kozí syr, pridajte skaramelizované orechy a čerstvý šalát podľa chuti (napríklad rukolu alebo baby špenát).
- V miske zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, med, dijonskú horčicu, soľ a čierne korenie, dobre premiešajte a touto zálievkou pokvapkajte celé jedlo. Servírujte ihneď ako elegantný predkrm alebo ľahkú večeru.