Reklama

Cestoviny z jedného hrnca: Najjednoduchší spôsob, ako uvariť chutný obed bez neporiadku

Pri recepte na skvelé paradajkové cestoviny nezašpiníte veľa riadov!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Už vás unavuje tráviť hodiny v kuchyni? Objavte čaro jedál, kde sa všetky ingrediencie varia v jednom hrnci!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAJLEPŠIE CESTOVINY: Prelejte ich zeleninovou pečenou omáčkou!

    Cestoviny z jedného hrnca sú dokonalým riešením pre rýchly a chutný obed či večeru, pri ktorom nemusíte tráviť hodiny v kuchyni ani umývať kopu riadu. Všetky ingrediencie sa varia v jednej nádobe, čo znamená, že cestoviny absorbujú všetky chute priamo počas varenia, vďaka čomu získajú skvelú chuť.

    Rýchlo a jednoducho

    Tento spôsob prípravy je nielen jednoduchý, ale aj efektívny. Vďaka tomu, že cestoviny sa varia v omáčke namiesto vody, uvoľnia škrob, ktorý jedlo prirodzene zahustí a dodá mu krémovú konzistenciu bez potreby smotany či múky.

    Stačí nahádzať všetko do hrnca, zamiešať a nechať variť – o pár minút máte hotový pokrm, ktorý chutí ako z reštaurácie.

    Zdroj: Shutterstock

    Pri recepte na skvelé paradajkové cestoviny nezašpiníte veľa riadov!

    CESTOVINY Z JEDNÉHO HRNCA

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT 

    Potrebujete: 

    • 200 g cestovín (napr. penne, fusilli alebo špagety)
    • 1 menšia cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 konzerva (400 g) lúpaných paradajok
    • 500 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
    • 1 ČL sušeného oregana
    • 1 ČL sušenej bazalky
    • 1/2 ČL soli
    • 1/2 ČL čierneho korenia
    • 50 g strúhaného parmezánu (voliteľné)
    • 1 PL olivového oleja
    • Čerstvá bazalka na ozdobenie

    Postup: 

    1. V hrnci rozohrejte olivový olej a na strednom ohni orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a restujte ešte 30 sekúnd, aby sa rozvinula jeho vôňa. Následne pridajte krájané paradajky, vývar, oregano, bazalku, soľ a korenie.

    2. Do tejto tekutiny vložte surové cestoviny a priveďte k varu. Za občasného miešania varte približne 12 – 15 minút, kým cestoviny zmäknú a omáčka sa zahustí.

    3. Keď sú cestoviny hotové, posypte ich strúhaným parmezánom a premiešajte, aby sa krásne roztopil. Servírujte ich horúce, ozdobené čerstvou bazalkou.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.