
Vedomosti z kuchyne

Čo je hlavnou prísadou v marcipáne?

Ako rozoznáte čerstvé vajce od starého?

Koľko vážila najväčšia tekvica na svete?

Akej farby sú pomaranče, ktoré dozrievajú v tropickom prostredí?

Kedy sa kivi kazí rýchlejšie?

Pre koho je avokádo toxické?

Ako zistíte, či je čili paprička štipľavá?

Čo má VPLYV na FARBU ŽĹTKA slepačích VAJEC?

Viete z čoho sa vyrába AJVAR?

Viete správne ČISTIŤ ŠPARGĽU?

Prečo jesť STONKOVÝ ZELER?

Viete, čo je veľkonočná PEČKA?

Už ste skúšali variť špargľu?

Viete pripravovať MELENCE?

Koľko PREPELIČÍCH vajec nahradí JEDNO slepačie?

Čo pridať do ryže, aby sa nezlepila?

REBARBORA je ovocie alebo zelenina?

Viete, čo sú FRKACULE?

PO kom má meno SLÁVNA doboška?

Viete ako sa volá TALIANSKY FILM, kde hrá hlavnú rolu PIZZA a mladý pár Leo a Nikki?

(NE)Podarila sa vám prílíš kyslá paradajková omáčka? Pridajte do nej...

Ako uskladniť medvedí cesnak na horšie časy?

Čo je to GERHEŇ?

Ako dlho sa varí VAJCE NATVRDO?

Vedeli ste, že zelená, žltá a červená paprika v skutočnosti nie je tá istá zelenina?

Čo účinne odstráni z rúk CIBUĽOVÝ ZÁPACH?

Viete, po kom sa volá granatiersky pochod?
