Reklama

Mrkvovo-ryžový NÁKYP: Namiesto jabĺčka? Ale iba občas (VIDEO)

nakyp

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Z jednej porcie ešte nepriberiete.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g ryže
  • 600 ml mlieka
  • 1 štipka soli
  • 150 g práškového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 200 g nastrúhanej mrkvy
  • 100 g masla
  • 2 lyžice strúhanky a 2 lyžice masla na vymastenie a vysypanie misy
  • 600 g ananásového kompótu nakrájaného na kúsky

Postup

Krok 1

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Maslo, cukor, žĺtky a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista, zamiešame do teplej ryže a nakoniec primiešame postrúhanú mrkvu.

Krok 2

Do vymastenej a vysypanej zapekacej misy dáme polovicu nákypu, naň príde nasekaný ananás, prikryjeme druhou polovicou nákypu.

Krok 3

Dáme piecť rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 25 minút.

Krok 4

Po upečení navrch roztrieme sneh z bielkov a pečieme ešte 10 minút. Podávame poliate ananásovou šťavou.

VYSKÚŠAJTE aj skvelý dezert z JABĹK a OVSENÝCH VLOČIEK! 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rýchly dezert z JABLKA a OVSENÝCH VLOČIEK: Poriadne šťavnatý a zdravý!