Mrkvovo-ryžový NÁKYP: Namiesto jabĺčka? Ale iba občas (VIDEO)
14. 3. 2021, 10:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Z jednej porcie ešte nepriberiete.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g ryže
- 600 ml mlieka
- 1 štipka soli
- 150 g práškového cukru
- 3 ks vajcia
- 1 balíček vanilínového cukru
- 200 g nastrúhanej mrkvy
- 100 g masla
- 2 lyžice strúhanky a 2 lyžice masla na vymastenie a vysypanie misy
- 600 g ananásového kompótu nakrájaného na kúsky
Postup
Krok 1
Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Maslo, cukor, žĺtky a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista, zamiešame do teplej ryže a nakoniec primiešame postrúhanú mrkvu.
Krok 2
Do vymastenej a vysypanej zapekacej misy dáme polovicu nákypu, naň príde nasekaný ananás, prikryjeme druhou polovicou nákypu.
Krok 3
Dáme piecť rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia na 25 minút.
Krok 4
Po upečení navrch roztrieme sneh z bielkov a pečieme ešte 10 minút. Podávame poliate ananásovou šťavou.
VYSKÚŠAJTE aj skvelý dezert z JABĹK a OVSENÝCH VLOČIEK!

Video Player is loading.
Rýchly dezert z JABLKA a OVSENÝCH VLOČIEK: Poriadne šťavnatý a zdravý!