Krupicový NÁKYP s malinami: Poteší rovnako ako kaša
4. 1. 2021, 16:20 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Šťavnatejší nákyp nepoznáme.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 l mlieka
- 160 g detskej krupice
- 3-4 lyžice medu
- 2 ks vajcia 3 lyžice tuku Alsan 350 g mrazených malín 2 lyžice pomletých mandlí 130 g čerstvých malín na ozdobenie
- 1 lyžica nadrobno posekaných orechov
- 1 ks stéviový cukor na posypanie
Postup
Krok 1
Z mlieka a krupice uvaríme kašu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s medom a 1 a pol lyžicou tuku. Do mierne vychladnutej kaše vmiešame žĺtky, pomleté mandle a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 2
Polovičnú časť masy dáme na dno silikónovej formy na chlebík. Rozložíme polovičnú časť mrazených malín, rozotrieme zvyšnú časť ochutenej kaše a na povrch dáme zostávajúcu časť mrazených malín.
Krok 3
Na maliny dáme kúsky zvyšného tuku, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Nákyp pokrájame, posypeme stéviovým cukrom, ozdobíme malinami a posekanými orechmi.