Reklama

Krupicový NÁKYP s malinami: Poteší rovnako ako kaša

nakyp

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Šťavnatejší nákyp nepoznáme.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 l mlieka
  • 160 g detskej krupice
  • 3-4 lyžice medu
  • 2 ks vajcia 3 lyžice tuku Alsan 350 g mrazených malín 2 lyžice pomletých mandlí 130 g čerstvých malín na ozdobenie
  • 1 lyžica nadrobno posekaných orechov
  • 1 ks stéviový cukor na posypanie

Postup

Krok 1

Z mlieka a krupice uvaríme kašu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s medom a 1 a pol lyžicou tuku. Do mierne vychladnutej kaše vmiešame žĺtky, pomleté mandle a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Krok 2

Polovičnú časť masy dáme na dno silikónovej formy na chlebík. Rozložíme polovičnú časť mrazených malín, rozotrieme zvyšnú časť ochutenej kaše a na povrch dáme zostávajúcu časť mrazených malín.

Krok 3

Na maliny dáme kúsky zvyšného tuku, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Nákyp pokrájame, posypeme stéviovým cukrom, ozdobíme malinami a posekanými orechmi.