Reklama

Šťavnatý KRÚPKOVÝ nákyp s ovocím: Prevonia ho škorica

nakyp

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Prevonia ho škorica a dokonalo.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g jačmenných krúp
  • 1 l plnotučného mlieka
  • 160 g krupicového cukru
  • 100 g sušených brusníc
  • 2 lyžice mletej škorice
  • 250 g marhúľ
  • 150 g čerešní
  • 6-8 lyžíc medu
  • 2 lyžice masla

Postup

Krok 1

Premyté krúpy dáme do širšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Varíme na miernom ohni a postupne prilievame mlieko. Asi po 20 minútach do hrnca pridáme krupicový cukor a premyté brusnice.

Krok 2

Stále varíme na miernom ohni, kým krúpy nezostanú vláčne a väčšina tekutiny sa nevyvarí na hustú kašu. Ochutíme mletou škoricou a premiešame. Uvarenú kašu rozložíme do zapekacej misy, povrch uhladíme a dáme stuhnúť. Počas chladenia nákyp zhustne a stuhne.

Krok 3

Potom ho pokrájame a dáme na tanier. Umyté ovocie rozpolíme. V panvici rozpustíme maslo, med a ovocie a opečieme. Jednotlivé porcie nákypu ozdobíme čerstvým ovocím a prelejeme medom.