Šťavnatý KRÚPKOVÝ nákyp s ovocím: Prevonia ho škorica
17. 4. 2021, 21:32 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Prevonia ho škorica a dokonalo.
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g jačmenných krúp
- 1 l plnotučného mlieka
- 160 g krupicového cukru
- 100 g sušených brusníc
- 2 lyžice mletej škorice
- 250 g marhúľ
- 150 g čerešní
- 6-8 lyžíc medu
- 2 lyžice masla
Postup
Krok 1
Premyté krúpy dáme do širšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Varíme na miernom ohni a postupne prilievame mlieko. Asi po 20 minútach do hrnca pridáme krupicový cukor a premyté brusnice.
Krok 2
Stále varíme na miernom ohni, kým krúpy nezostanú vláčne a väčšina tekutiny sa nevyvarí na hustú kašu. Ochutíme mletou škoricou a premiešame. Uvarenú kašu rozložíme do zapekacej misy, povrch uhladíme a dáme stuhnúť. Počas chladenia nákyp zhustne a stuhne.
Krok 3
Potom ho pokrájame a dáme na tanier. Umyté ovocie rozpolíme. V panvici rozpustíme maslo, med a ovocie a opečieme. Jednotlivé porcie nákypu ozdobíme čerstvým ovocím a prelejeme medom.