Julianina tortička v sebe ukrýva marhule grilované s tymianom. Ochutnali ste už čosi také?
LETNÁ MARHUĽOVO-TVAROHOVÁ TORTA podľa @lesucrebratislava
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, GRILOVANIE 20 MINÚT, PEČENIE 55 MINÚT + CHLADENIE CEZ NOC
Potrebujete:
Na korpus (na dve 20 cm tortové formy):
- 10 vajec
- 80 g krupicového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- štipku soli
- 160 g bielej čokolády
- 100 g masla
- 180 g hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
- 40 g mandľovej múky
- 500 g mascarpone
- 250 g krémového tvarohu
- 180 g smotany na šľahanie 33-percentnej
- semienka z vanilkového struku (stačí z 2 cm kúska)
- kôra z jedného citróna v biokvalite
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 pohár marhuľového džemu na potretie korpusov
Na grilované marhule:
- 8-10 menších marhúľ
- 4-5 stoniek čerstvého tymianu
Na plnku:
- 500 g mascarpone
- 250 g krémového tvarohu
- 180 g smotany na šľahanie 33-percentnej
- semienka z vanilkového struku (stačí z 2 cm kúska)
- kôru z jedného citróna v biokvalite
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 pohár marhuľového džemu na potretie korpusov
Na potretie:
- 250 g mascarpone
- 100 g smotany na šľahanie 33-percentnej
- 2 lyžice práškového cukru
Na zdobenie:
- 3 marhule
- celé mandle
- vetvičky tymianu
- jedlé alebo sušené kvietky
- snehové pusinky
POSTUP je na ďalšej strane >>>