objednať časopis
všetky kategórie

Milujeme, keď do Sladkej výzvy upečie vyzývateľka niečo špeciálne. Tortu pre vás v poslednej sladkej výzve urobila Juliana Lelkešová z @lesucrebratislava. Kombinácia chutí v nej nás dostala.

Julianina tortička v sebe ukrýva marhule grilované s tymianom. Ochutnali ste už čosi také?

LETNÁ MARHUĽOVO-TVAROHOVÁ TORTA podľa @lesucrebratislava

Letná torta s grilovanými marhuľami.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, GRILOVANIE 20 MINÚT, PEČENIE 55 MINÚT + CHLADENIE CEZ NOC

Potrebujete:

Na korpus (na dve 20 cm tortové formy):

  • 10 vajec
  • 80 g krupicového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • štipku soli
  • 160 g bielej čokolády
  • 100 g masla
  • 180 g hladkej múky
  • 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
  • 40 g mandľovej múky
  • 500 g mascarpone
  • 250 g krémového tvarohu
  • 180 g smotany na šľahanie 33-percentnej
  • semienka z vanilkového struku (stačí z 2 cm kúska)
  • kôra z jedného citróna v biokvalite
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 pohár marhuľového džemu na potretie korpusov
Sladká výzva aperolová torta.
Čítajte viac
Najdokonalejšia TORTA zo Sladkej výzvy na letnú párty: Chutí po HVIEZDNOM miešanom drinku

Na grilované marhule:

  • 8-10 menších marhúľ
  • 4-5 stoniek čerstvého tymianu

Na plnku:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g krémového tvarohu
  • 180 g smotany na šľahanie 33-percentnej
  • semienka z vanilkového struku (stačí z 2 cm kúska)
  • kôru z jedného citróna v biokvalite
  • 5 lyžíc práškového cukru 
  • 1 pohár marhuľového džemu na potretie korpusov
Palacinková torta s ríbezľami
Čítajte viac
RÍBEZLE V TORTÁCH A KOLÁČOCH: Super osviežujúca kombinácia!

Na potretie:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie 33-percentnej
  • 2 lyžice práškového cukru

Na zdobenie:

  • 3 marhule
  • celé mandle
  • vetvičky tymianu
  • jedlé alebo sušené kvietky
  • snehové pusinky

POSTUP je na ďalšej strane >>>