Čučoriedková TORTA: Tento recept je naša LETNÁ OVOCNÁ LÁSKA
Ovocná torta má byť šťavnatá a a ľahká, presne taká je letná tortička podľa tohto receptu. Veríme, že si ho obľúbite na prvé ochutnanie.
- 60 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 ksvajcia
- 120 gpráškového cukru
- 2 lyžicevanilínového cukru
- 1 lyžicaoleja
- 1 lyžicapostrúhanej citrónovej kôry
- 120 gpolohrubej múky
- 1 ksmaslo na vymazanie
- 1 kspolohrubá múka na vysypanie formy
- 2 lyžicecitrónového likéru
- 150 gčučoriedkového džemu
- 250 mlsmotany na šľahanie
- 250 gčučoriedok
- 1 ksčokoládové hobliny alebo nasucho opražené mandle na ozdobenie
Postup
krok
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov Celzia. Celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej, citrónovú kôru a metličkou postupne vmiešame múku.
krok
Cesto rozotrieme do tortovej formy vymastenej olejom a vysypanej múkou s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre 12 minút. Korpus rozrežeme na dve časti, spodnú plát pokvapkáme likérom, natrieme polovicou džemu a prikryjeme vrchným plátom.
krok
Vrchný plát natrieme džemom, bohato ozdobíme šľahačkou. Povrch torty posypeme čerstvým ovocím a ozdobíme čokoládou alebo mandľovými lupienkami.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
