„Mäso sme mali iba v nedeľu. Ale babička často robievala abaltku (paprikový bôčik), s ópapom sme ju jedávali na raňajky s čerstvým chlebom a meltou. A keď prišla sezóna malín, hneď bola na stole sladká pena, ktorú som úplne zbožňovala. Moje prázdniny u babičky boli špeciálne bioprázdniny so špeciálnym biojedlom, ktoré nikdy nič netromfne," zaspomínala si pre Dobré jedlo a venovala vám rodinný recept na milované perky. Nech sa vám vydaria!
Perky s lekvárom a makom
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6-8 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g uvarených zemiakov (v šupke)
- 1 vajce
- 280 g hrubej múky
- soľ
- dobrý domáci lekvár
- práškový cukor a mletý mak na posypanie
- maslo na poliatie
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>