objednať časopis
všetky kategórie

„Babička s ópapom mali záhradu plnú ovocia a zeleniny. Doteraz si pamätám, ako krásne to tam v lete voňalo. Všetky jedlá boli špeciálne, no pre mňa sú absolútne neprekonateľné lekvárové perky poliate maslom,“ spomína usmiata Michaela Čobejová.

„Mäso sme mali iba v nedeľu. Ale babička často robievala abaltku (paprikový bôčik), s ópapom sme ju jedávali na raňajky s čer­stvým chlebom a meltou. A keď prišla sezóna malín, hneď bola na stole sladká pena, ktorú som úplne zbožňovala. Moje prázdniny u babičky boli špeciálne bioprázdniny so špeciálnym biojedlom, ktoré nikdy nič netromfne," zaspomínala si pre Dobré jedlo a venovala vám rodinný recept na milované perky. Nech sa vám vydaria!

Perky s lekvárom a makom

Makové perky so slivkovým lekvárom.
Makové perky so slivkovým lekvárom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6-8 MINÚT

Potrebujete:

  • 800 g uvarených zemiakov (v šupke)
  • 1 vajce
  • 280 g hrubej múky
  • soľ
  • dobrý domáci lekvár
  • práškový cukor a mletý mak na posypanie
  • maslo na poliatie
Slivkové cestenice od starkej.
Čítajte viac
Úžasné SLIVKOVÉ CESTENICE: RECEPT PO STARKEJ Adama "Adonxs" Pavlovčina nás dostal

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>