objednať časopis
všetky kategórie

Musíte ju upiecť! Naša hostiteľka Hajnálka pridáva cesnak priamo do cesta a jej foccacia tak chutí fantasticky. „Najviac sa do nej hodia malé cherry paradajky. Nielen svojím tvarom, ale aj sladkou chuťou. Krásne tak kontrastujú s cesnakom a so soľou,“ vysvetľuje.

Hajnálka Bindics je manželka známeho pestovateľa paradajok Zoltána a paradajkové recepty má v malíčku. Ochutnali sme niekoľko jej dobrôt a túto jej nadýchanú focacciu vám môžeme len odporúčať. Nech sa vám doma vydarí!

Majiteľ pestovateľskej firmy Veselá paradajka pripravil spoločne s rodinou pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich obľúbených receptov s použítím paradajok.
Zdroj: MATEJ KALINA

Paradajková foccacia

Majiteľ pestovateľskej firmy Veselá paradajka pripravil spoločne s rodinou pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo zopár svojich obľúbených receptov s použítím paradajok. Na snímke je paradajková faccacia.
Zdroj: MATEJ KALINA

1 PLECH PRÍPRAVA 25 MINÚT + KYSNUTIE 60 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g hladkej múky
  • 400 ml vlažnej vody
  • 1 lyžička cukru
  • 1 sušené droždie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 cherry paradajok
  • čerstvý rozmarín
  • soľ (plus hrubozrnná morská na posypanie)
  • olivový olej
„Tieto bleskové cestoviny varíme minimálne raz za týždeň – Lenka s Félixom ich milujú. Do omáčky, no takisto do paradajkovej polievky vždy pridávame za lyžičku cukru. Hoci sú cherry najsladšie zo všetkých druhov paradajok, pridaný cukor ich chuť ešte viac podčiarkne.“
Čítajte viac
Blesková PARADAJKOVÁ OMÁČKA: Aha, SUPER RECEPT máme priamo od známeho pestovateľa!

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>