objednať časopis
všetky kategórie

Slivky chutia v koláči jednoducho so všetkým! Ak vám pri vypekaní došli nápady, máme pre vás celý zoznam.

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S ORECHMI A SO SLIVKAMI

Čokoládový koláč so slivkami
Čokoládový koláč so slivkami
Zdroj: Valentína Nídelová/ Dobré jedlo

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

Upiekla ho pre nás food blogerka Karin Mitická

POTREBUJETE:

  • 100 g horkej čokolády
  • 85 g masla
  • 3 vajcia (bielky a žĺtky oddelene)
  • štipka soli
  • 85 g prírodného kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 7 sliviek (môže byť aj viac)
  • maslo a kakao na vymazanie formy

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažte maslom a vysypte kakaom.
  2. Čokoládu s maslom roztopte vo vodnom kúpeli, odstavte z plameňa a nechajte trochu vychladnúť. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a dajte nabok.
  3. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľahajte do svetlej peny, vmiešajte roztopenú čokoládu s maslom, oriešky a nakoniec jemne aj sneh.
  4. Cesto zarovnajte do pripravenej formy a poukladajte rozpolené slivky. Dajte piecť na 50-55 minút (vyskúšajte špajdľou). Nechajte vychladnúť.

Tento koláč je celkom, ale celkom bez múky a chutí ako nutela. Alebo ešte lepšie.

Ak sa slivkáčov neviete dojesť, VO FOTOGALÉRII nájdete štedrú ochutnávku. Kliknite tu!

Na ďalšej strane nájdete recept na chrumkavý francúzsky koláč >>>