objednať časopis
všetky kategórie

Energia, vášeň, láska a zmysel pre dokonalosť z nej vyžarujú nielen na pódiu a javisku, ale aj pri varení v kuchyni. Dokáže pripraviť klasiku, no prednosť pri varení dáva fantázii a improvizácii. Skvelá kuchárka nám dala svoj osvedčený recept na langoše.

Experimenty aj klasika

"Rada experimentujem a často varím tak, že neviem, čo z toho nakoniec vznikne. No niektoré recepty, ako napríklad langoše, robím presne podľa receptu. Inak by som riskovala, že mi dobre nevykysnú... Väčšinou však varím najmä podľa momentálnej nálady a od oka" prezradila nám Sisa Lelkes Sklovská.

Miňo Macuľa so svojou tortou pre kráľovnú
Čítajte viac
Cukrár Miňo stihol upiecť TORTU PRE ALŽBETU II.: Prezradil nám viac!

Manželovi Jurajovi jej jedlá veľmi chutia, určite aj preto, že varí s láskou. "Nejaké grify som odpozorovala aj od omamy – otcovej mamy, ktorá fantasticky varila. Koláče nemusím, preto ich ani nepečiem," dodala.

Sisa Lelekes Sklovská sa vlani po desiatich rokoch znova vydávala. Za toho istého muža. Na zdravie a na lásku!
Sisa Lelekes Sklovská sa vlani po desiatich rokoch znova vydávala. Za toho istého muža. Na zdravie a na lásku!
Zdroj: EMIL VAŠKO

Famózna speváčka trávi v kuchyni veľa času, preto si na jej vybavení dala záležať. Dôležité je mať všetko pod kontrolou a poruke. Na to, aká je Sisa extravagantná si zvolila kuchyňu vo veľmi elegantnom štýle. Cíti sa v nej uvoľnene a spokojne.

Foto zo Sisinej kuchyne nájdete VO FOTOGALÉRII TU!

Sisine langoše

6 porcií, príprava 20 minút + kysnutie, vysmážanie 20 minút

Domáce langoše
Zdroj: Laura Witteková

POTREBUJETE:

  • 500 g polohrubej múky + na pomúčenie dosky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1,5 lyžičky soli
  • 4 lyžice oleja
  • 300 ml vlažnej vody
  • 1 vajce
  • olej na vysmážanie

Na potretie:

  • cesnak
  • kečup
  • kyslá smotana
  • nastrúhaný syr (najlepšie Leerdamer)
Langoše stačí potrieť cesnakom.
Langoše stačí potrieť cesnakom.
Zdroj: Dobré jedlo

POSTUP:

  1. Preosiatu múku zmiešajte s droždím, cukrom, so soľou, s olejom, vodou a vajcom. Vypracujte vláčne, nie priveľmi tuhé cesto – najlepšie ručne. Na teplom mieste nechajte prikryté asi 40 minút nakysnúť.
  2. Na pomúčenej doske cesto roztiahnite rukami, ako keby sme robili štrúdľu. Pohárom z neho vykrajujte menšie kolieska, ktoré necajte ešte niekoľko minút podkysnúť. Vyprážajte v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
  3. Teplé langoše natrite roztlačeným cesnakom a môžete posypať syrom alebo podávajte so smotanou, prípadne s kečupom. Najlepšie so všetkým dohromady!

Sisa je gurmánka ako sa patrí, pozrite, VO FOTOGALÉRII kde všade zbiera kulinársku inšpiráciu . Kliknite tu!

Čítajte aj:

Katka Jakeš je výborná kuchárka.
Čítajte viac
Zdravý koláčik od Katky Jakeš: Veľa jabĺk a žiadna múka!
Čokoládový koláč so slivkami
Čítajte viac
SLIVKOVÉ KOLÁČE na nedeľu: S čokoládou, makom, orechmi i želé
Bratislavská roštenka - skvelá domáca klasika.
Čítajte viac
Dáte si REZEŇ, ROŠTENKU alebo PAPRIKÁŠ? Nebeské hodovanie s obľúbenou klasikou
Huby môžete použiť čerstvé, ale aj sušené.
Čítajte viac
Hubárska sezóna vrcholí: Naučíme vás dokonale SPRACOVAŤ HRÍBY!
Slivkové cestenice od starkej.
Čítajte viac
Úžasné SLIVKOVÉ CESTENICE: RECEPT PO STARKEJ Adama "Adonxs" Pavlovčina nás dostal
Cestoviny so syrovo-karfiolovou omáčkou
Čítajte viac
Cestoviny so syrovo-karfiolovou omáčkou podľa Jamieho Olivera: Aj deti budú mať motýle v brušku
Palacinky
Čítajte viac
Nedaria sa vám PALACINKY? Poradíme ako urobíte tie najlepšie!