Experimenty aj klasika
"Rada experimentujem a často varím tak, že neviem, čo z toho nakoniec vznikne. No niektoré recepty, ako napríklad langoše, robím presne podľa receptu. Inak by som riskovala, že mi dobre nevykysnú... Väčšinou však varím najmä podľa momentálnej nálady a od oka" prezradila nám Sisa Lelkes Sklovská.
Manželovi Jurajovi jej jedlá veľmi chutia, určite aj preto, že varí s láskou. "Nejaké grify som odpozorovala aj od omamy – otcovej mamy, ktorá fantasticky varila. Koláče nemusím, preto ich ani nepečiem," dodala.
Famózna speváčka trávi v kuchyni veľa času, preto si na jej vybavení dala záležať. Dôležité je mať všetko pod kontrolou a poruke. Na to, aká je Sisa extravagantná si zvolila kuchyňu vo veľmi elegantnom štýle. Cíti sa v nej uvoľnene a spokojne.
Foto zo Sisinej kuchyne nájdete VO FOTOGALÉRII TU!
Sisine langoše
6 porcií, príprava 20 minút + kysnutie, vysmážanie 20 minút
POTREBUJETE:
- 500 g polohrubej múky + na pomúčenie dosky
- 1 balíček sušeného droždia
- 1 lyžička cukru
- 1,5 lyžičky soli
- 4 lyžice oleja
- 300 ml vlažnej vody
- 1 vajce
- olej na vysmážanie
Na potretie:
- cesnak
- kečup
- kyslá smotana
- nastrúhaný syr (najlepšie Leerdamer)
POSTUP:
- Preosiatu múku zmiešajte s droždím, cukrom, so soľou, s olejom, vodou a vajcom. Vypracujte vláčne, nie priveľmi tuhé cesto – najlepšie ručne. Na teplom mieste nechajte prikryté asi 40 minút nakysnúť.
- Na pomúčenej doske cesto roztiahnite rukami, ako keby sme robili štrúdľu. Pohárom z neho vykrajujte menšie kolieska, ktoré necajte ešte niekoľko minút podkysnúť. Vyprážajte v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
- Teplé langoše natrite roztlačeným cesnakom a môžete posypať syrom alebo podávajte so smotanou, prípadne s kečupom. Najlepšie so všetkým dohromady!
Sisa je gurmánka ako sa patrí, pozrite, VO FOTOGALÉRII kde všade zbiera kulinársku inšpiráciu . Kliknite tu!
Čítajte aj: