Tenké palacinky
10 kusov, príprava a opekanie 25 minút
POTREBUJETE:
- 200 g hladkej múky
- 1 vajce
- 350 ml mlieka
- 50 ml perlivej minerálky
- štipka soli
- 1 balíček vanilkového alebo škoricového cukru
- repkový olej na opekanie
POSTUP:
- Suroviny na cesto dobre rozmiešajte metličkou alebo v mixéri. Cesto nechajte v mise 15 minút odstáť.
- Panvicu s nepriľnavým dnom potrite olejom, nechajte rozohriať a vlejte trocha cesta. Krúžením panvice ho rozlejte po celej panvici. Na strednom ohni pečte asi pol minúty do zlatista. Potom palacinku prevráťte pomocou podberačky, môžete pridať troška oleja a pečte znova do zlatista.
- Palacinky by nemali byť v strede veľmi prepečené. Ukladajte ich na seba, aby zmäkli. Natrite ľubovoľnú plnku a preložte alebo zviňte.
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>