Reklama

Nedaria sa vám PALACINKY? Poradíme ako urobíte tie najlepšie!

Palacinky

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Stačí niekoľko overených rád, aby sa vám podarili aj so zatvorenými očami. Všetko dôležité nájdete vo videu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dobré rady pre dobré palacinky: Určite sa vám podaria!

    Tenké palacinky

    10 kusov, príprava a opekanie 25 minút

    POTREBUJETE:

    • 200 g hladkej múky
    • 1 vajce
    • 350 ml mlieka
    • 50 ml perlivej minerálky
    • štipka soli
    • 1 balíček vanilkového alebo škoricového cukru
    • repkový olej na opekanie

    POSTUP:

    1. Suroviny na cesto dobre rozmiešajte metličkou alebo v mixéri. Cesto nechajte v mise 15 minút odstáť.
    2. Panvicu s nepriľnavým dnom potrite olejom, nechajte rozohriať a vlejte trocha cesta. Krúžením panvice ho rozlejte po celej panvici. Na strednom ohni pečte asi pol minúty do zlatista. Potom palacinku prevráťte pomocou podberačky, môžete pridať troška oleja a pečte znova do zlatista.
    3. Palacinky by nemali byť v strede veľmi prepečené. Ukladajte ich na seba, aby zmäkli. Natrite ľubovoľnú plnku a preložte alebo zviňte.

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Piecť piškótu z hladkej alebo z polohrubej múky? Cukrárka vám poradí TEASER

      Zdroj: Shutterstock

      Tenučké a chrumkavé palacinky nie sú žiadna veda!

      Naše rady:

      • Ak chcete hrubšie palacinky, cesto by malo byť hustejšie (pridajte doň viac múky) a na panvicu ho rozlejte vo väčšom množstve.
      • Časť múky môžete nahradiť mletým alebo celým makom. Použiť môžete aj špaldovú múku.
      • Olej musí byť dobre rozohriaty, potom oheň dajte na stredný stupeň a dopečte z oboch strán.
      • Ak dáte veľa oleja, palacinky sa budú trhať a budú ním veľmi nasiaknute.
      • Ak robíte palacinky často, investujte do kvalitnej panvice.
      • Palacinky môžete podávať aj s vanilkovým krémom, zmrzlinou, ovocnou omáčkou, kompótom...
      • Slané palacinky pripravte podobne, akurát do cesta nepridávajte cukor. Ten nemusíte dávať ani ak chcete palacinky plniť sladkou plnkou.