objednať časopis
všetky kategórie

Stačí niekoľko overených rád, aby sa vám podarili aj so zatvorenými očami. Všetko dôležité nájdete vo videu.

Tenké palacinky

10 kusov, príprava a opekanie 25 minút

POTREBUJETE:

  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 350 ml mlieka
  • 50 ml perlivej minerálky
  • štipka soli
  • 1 balíček vanilkového alebo škoricového cukru
  • repkový olej na opekanie

POSTUP:

  1. Suroviny na cesto dobre rozmiešajte metličkou alebo v mixéri. Cesto nechajte v mise 15 minút odstáť.
  2. Panvicu s nepriľnavým dnom potrite olejom, nechajte rozohriať a vlejte trocha cesta. Krúžením panvice ho rozlejte po celej panvici. Na strednom ohni pečte asi pol minúty do zlatista. Potom palacinku prevráťte pomocou podberačky, môžete pridať troška oleja a pečte znova do zlatista.
  3. Palacinky by nemali byť v strede veľmi prepečené. Ukladajte ich na seba, aby zmäkli. Natrite ľubovoľnú plnku a preložte alebo zviňte.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>