Reklama

Tieto CELEBRITY nás pozvali do kuchyne: Pozrite, čím nás pohostili!

Michaela Čobejová (pre Dobré jedlo!)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Michaela Čobejová, Zuzana Vačková i Barbora Krajčírová majú naozaj luxusné kuchyne. No nemajú ich len na parádu, varia v nich samé chutné jedlá. Ochutnajte s nami!

Barbora Krajčírová

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Moderátorka Barbora Krajčírová s detičkami.

Okrem krásnej rodiny - manžela Ľuboša, dcérky Amie a synčeka Kristiána, sa sympatická moderátorka Barbora môže tešiť aj z nádhernej ultramodernej kuchyne, prepojenej s obývacím priestorom i so záhradou. V nej sa naozaj vyžíva, veď varí takmer každý deň. A keďže sú doma všetci na sladké, tak to u Krajčírovcov často rozvoniava koláčmi, palacinkami, vafľami či lievancami. Nám dala ochutnať super čokoládové brownies, ktoré s malinami chutí skvelo!

Brownies s malinami

8 PORCÍÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

POTREBUJETE:

  • 1 maslo
  • 250 g 70-percentnej horkej čokolády (jedna môže byť aj s malinovou príchuťou)
  • 400 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 50 g kakaa
  • 145 g hladkej múky
  • 300 g mrazených malín
  • čerstvé maliny a mäta na ozdobenie
  • zmrzlina na podávanie (nemusí byť)

POSTUP:

  1. Nalámanú čokoládu s maslom rozpustite v ohňovzdornej mise nad parou, aby sa misa nedotýkala mierne vriacej vody. Pri miešaní buďte opatrní. Do hladkej zmesi pridajte cukor a miešajte, kým sa nerozpustí.
  2. Oheň vypnite a vlejte rozmiešané vajcia. Misu odstavte zo sporáka, zľahka primiešajte múku s kakaom a polovičné množstvo mrazených malín. Cesto vylejte do vyššieho, stredne veľkého plechu vystlaného papierom na pečenie. Rovnomerne posypte zvyšnými mrazenými malinami.
  3. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte 30 –35 minút. Koláč podávajte teplý, s vanilkovou zmrzlinou, mätou a čerstvými malinami. No chutiť bude aj na druhý deň!
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Michaela Čobejová: Pripravila nám bryndzové pirohy!

    Michaela Čobejová

    Michaela varí často, no neberie to ako obľúbené hoby. Aj keď tvrdí, že z varenia nerobí veľkú vedu, záleží jej, aby jedlo bolo vždy chutné. Pri varení má aj skvelú pomocníčku – dcéru Táničku, ktorá nechýbala ani pri príprave pirohov. Spolu im to išlo ako po masle! Okrem halušiek a pirohov, ktorými nás ponúkli, milujú domáce cestoviny na rôzne spôsoby, ktoré bez problémov dokáže pripraviť mladšia dcéra Tánička. Michaela robieva rada aj pečené kurča, perkelt, ryby a sviečkovú podľa mamy.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Herečka a producentka Michaela Čobejová často varí s dcérou Táničkou.

    Bryndzové pirohy

    4 porcie, príprava 30 minút, varenie 10 minút

    POTREBUJETE:

    • 600 g zemiakov uvarených v šupke
    • 200-250 g polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
    • 1 vajce
    • štipka sol
    • mlieko podľa potreby

    Na plnku a posypanie:

    • polovica nastrúhaných zemiakov z cesta
    • 150 g bryndze
    • soľ
    • 2 cibule
    • olej
    • maslo na poliatie

    POSTUP:

    1. Ošúpané a vychladené zemiaky nastrúhajte na hrubo a polovicu odložte do plnky. Zemiaky na cesto zmiešajte s vajíčkom, múkou a so soľou. Múky pridávajte postupne toľko, aby ste vymiesili nelepivé vláčne cesto. Ak je priveľmi tuhé, prilejte trocha mlieka.
    2. Kým sa v robote mieša cesto, pripravte plnku z odložených nastrúhaných zemiakov vymiešaných s bryndzou a trochou soli.
    3. Cesto vyberte na pomúčenú dosku, rozdeľte ho na polovicu a najskôr rozvaľkajte jednu, ale nie veľmi natenko. Pohárom alebo formičkou vykrajujte kolieska. Na každé dávajte malou lyžičkou plnku.
    4. Kolieska preložte a okraje pevne spojte pomocou vidličky. Zvnútra musí byť cesto lepkavé, bez múky.
    5. Počas plnenia dajte do veľkého hrnca variť mierne osolenú vodu a na slabšom ohni plnené pirohy varte 7-10 minút. Zľahka ich premiešajte a sceďte. V mise premiešajte s cibuľou opečenou dohneda na oleji. Pirohy podávajte poliate rozpusteným maslom a prípadne posypte mletou paprikou.

    Zuzana Vačková

    Zdroj: Dobré jedlo/ Matej Kalina

    Herečka Zuzana Vačková s dcérou Maruškou.

    Známa herečka rada varí rýchle a ľahké jedlá, ktoré nezaťažia žalúdok a nemajú zbytočne veľa kalórií. A najmä nech je v nich veľa pestrej zeleniny! Zuzana nás nalákala na ľahký quinoový šalát. Jej trendy kuchyňa prepojená s obývačkou má viacero vychytávok. Nechýba medzi nimi ani triedič odpadu či výsuvný digestor..

    Quinoový šalát

    1 porcia, príprava 15 minút, varenie 15 minút

    POTREBUJETE:

    • 30 g quinoy
    • 50 g šalotky alebo cibule
    • 1 lyžica olivového oleja
    • 1 strúčik cesnaku
    • 1 lyžička strúhaného zázvoru (môže byť aj trocha sušeného)• 150 g stonkového zeleru
    • 150 g cherry paradajok (červené aj žlté)• soľ, mleté čierne korenie
    • korenie garam masala podľa chuti
    • petržlenová vňať alebo pažítka na posypanie

    POSTUP:

    1. Quinou pred varením namáčajte vo vode 10 minút. Vodu zlejte, pridajte 70 ml čistej studenej vody a na miernom ohni varte asi 15 minút, aby vsiakla tekutinu.
    2. Nakrájanú šalotku opražte v kastróle na mierne rozpálenom oleji, pridajte roztlačený cesnak, zázvor a na drobno nakrájaný očistený stonkový zeler.
    3. Krátko restujte. Pridajte koreniny, soľ a farebné paradajky nakrájané na štvrtinky. Zakryte pokrievkou a duste asi 10 minút. Podľa potreby podlejte malým množstvom vody.
    4. Uvarenú quinou zmiešajte so zeleninou a môžete podávať! Šalát môžete posypať korením podľa svojej chuti. Stačí trocha karí.

    Výborné pochúťky z Dobrého jedla nájdete aj tu: