Reklama

Zdravý obed uvaríte rýchlo: Pečený bylinkový LOSOS a QUINOA chutia božsky!

Bylinkový losos s quinoou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Losos s quinoou a sušenými paradajkami je rýchly a zdravý obed pre každú príležitosť. Vyskúšajte náš chutný recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šéfkuchár Martin Novák vás naučí AKO VARIŤ CHUTNÚ A ŠŤAVNATÚ RYBU: Je to také ľahké! TEASER
    Zdroj: TV Markíza

    BYLINKOVÝ LOSOS S QUINOOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, NAMÁČANIE 10 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Bylinkový losos s quinoou.

    Potrebujete:

    • 120 g quinoy
    • 250 ml horúceho zeleninovéhovývaru
    • 1 lyžica olivového oleja
    • nasekané bylinky (petržlen, tymian, estragón alebo rozmarín)
    • 2 mladé cibuľky
    • 4 sušené paradajky
    • 2 plátky lososa (po 200 g)
    • 1 citrón
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    POSTUP:

    1. Quinou dajte do misky a zalejte studenou vodou. Po 10 minútach sceďte. Dajte do hrnca, zalejte horúcim zeleninovým vývarom a uveďte do varu. Pod pokrievkou varte asi 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte 5-10 minút postáť.
    2. K uvarenej quinoi primiešajte časť nadrobno nasekaných byliniek, cibuliek nakrájaných na kolieska a sušených paradajok nakrájaných na kocky.
    3. Z papiera na pečenie odstrihnite dva väčšie listy. Na každý rozdeľte quinou. Navrch uložte lososa, osoľte ho, okoreňte, posypte zvyšnými bylinkami, pridajte koliesko citróna a pokvapkajte olejom. Papier preložte na polovicu a okraje dobre zahnite, aby ste balíček utesnili.
    4. Rúru vyhrejte na 180 °C. Balíčky pečte 15 minút, podľa potreby o pár minút dlhšie. Uložte na taniere a podávajte.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.