Zdravý obed uvaríte rýchlo: Pečený bylinkový LOSOS a QUINOA chutia božsky!
16. 2. 2024, 6:38 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Losos s quinoou a sušenými paradajkami je rýchly a zdravý obed pre každú príležitosť. Vyskúšajte náš chutný recept.
Zdroj: Gurmet/Marek Bartoš
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Gurmet/Marek Bartoš
Galéria k článku
24 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Šéfkuchár Martin Novák vás naučí AKO VARIŤ CHUTNÚ A ŠŤAVNATÚ RYBU: Je to také ľahké! TEASERZdroj: TV Markíza
BYLINKOVÝ LOSOS S QUINOOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, NAMÁČANIE 10 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Bylinkový losos s quinoou.
Potrebujete:
- 120 g quinoy
- 250 ml horúceho zeleninovéhovývaru
- 1 lyžica olivového oleja
- nasekané bylinky (petržlen, tymian, estragón alebo rozmarín)
- 2 mladé cibuľky
- 4 sušené paradajky
- 2 plátky lososa (po 200 g)
- 1 citrón
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
POSTUP:
- Quinou dajte do misky a zalejte studenou vodou. Po 10 minútach sceďte. Dajte do hrnca, zalejte horúcim zeleninovým vývarom a uveďte do varu. Pod pokrievkou varte asi 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte 5-10 minút postáť.
- K uvarenej quinoi primiešajte časť nadrobno nasekaných byliniek, cibuliek nakrájaných na kolieska a sušených paradajok nakrájaných na kocky.
- Z papiera na pečenie odstrihnite dva väčšie listy. Na každý rozdeľte quinou. Navrch uložte lososa, osoľte ho, okoreňte, posypte zvyšnými bylinkami, pridajte koliesko citróna a pokvapkajte olejom. Papier preložte na polovicu a okraje dobre zahnite, aby ste balíček utesnili.
- Rúru vyhrejte na 180 °C. Balíčky pečte 15 minút, podľa potreby o pár minút dlhšie. Uložte na taniere a podávajte.