Reklama

Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    „Ako dieťa som si veľmi obľúbila mamine domáce pirohy. Plnili sme ich zemiakmi alebo lekvárom a bohato preliali maslom,“ s úsmevom spomína skvelá herečka Jana Majeská.

    „... vždy sme hádali, ktorý piroh prehryzneme skôr. Sladký lekvárový alebo plnený zemiakmi naslano? No a vďaka vám som si na toto fantastické jedlo opäť spomenula! So svojimi dcérami som pirohy ešte nerobila, takže nás to určite čaká najbližší víkend. Pridajte sa," inšpiruje Janka.

    Anketa

    Máte dobrý recept na PIROHY?

    • Áno68%
    • Nie18%
    • Teraz už áno13%

    Hlasovanie bolo ukončené

    A teraz sa pustite do týchto super pirohov...

    Pirohy s lekvárom a makom

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Pirohy s lekvárom a makom ako sen.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 6-8 MINÚT

    Potrebujete:

    • 800 g v šupke uvarených zemiakov
    • 1 vajce
    • 280 g hrubej múky
    • soľ
    • lekvár na plnenie
    • práškový cukor a mletý mak na posypanie
    • maslo na poliatie
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Filip Tůma má skvelý recept na PARENÉ BUCHTY od starkej!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Pridajte vajce, múku, štipku soli a vypracujte nelepivé cesto.
      2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Vykrojte okrúhle tvary, v strede ich naplňte hustým lekvárom, preložte napoly a okraje spojte.
      3. Pirohy dajte variť do jemne osolenej vody. Keď vyplávajú, sitkom ich vyberte, posypte makom aj cukrom a polejte rozpusteným maslom. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.