Tieto CELEBRITY nás pozvali do kuchyne: Pozrite, čím nás pohostili!
24. 4. 2024, 8:45 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Michaela Čobejová, Zuzana Vačková i Barbora Krajčírová majú naozaj luxusné kuchyne. No nemajú ich len na parádu, varia v nich samé chutné jedlá. Ochutnajte s nami!
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Galéria k článku

Barbora Krajčírová
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Moderátorka Barbora Krajčírová s detičkami.
Okrem krásnej rodiny - manžela Ľuboša, dcérky Amie a synčeka Kristiána, sa sympatická moderátorka Barbora môže tešiť aj z nádhernej ultramodernej kuchyne, prepojenej s obývacím priestorom i so záhradou. V nej sa naozaj vyžíva, veď varí takmer každý deň. A keďže sú doma všetci na sladké, tak to u Krajčírovcov často rozvoniava koláčmi, palacinkami, vafľami či lievancami. Nám dala ochutnať super čokoládové brownies, ktoré s malinami chutí skvelo!
Brownies s malinami
8 PORCÍÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
POTREBUJETE:
- 1 maslo
- 250 g 70-percentnej horkej čokolády (jedna môže byť aj s malinovou príchuťou)
- 400 g trstinového cukru
- 4 vajcia
- 50 g kakaa
- 145 g hladkej múky
- 300 g mrazených malín
- čerstvé maliny a mäta na ozdobenie
- zmrzlina na podávanie (nemusí byť)
POSTUP:
- Nalámanú čokoládu s maslom rozpustite v ohňovzdornej mise nad parou, aby sa misa nedotýkala mierne vriacej vody. Pri miešaní buďte opatrní. Do hladkej zmesi pridajte cukor a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Oheň vypnite a vlejte rozmiešané vajcia. Misu odstavte zo sporáka, zľahka primiešajte múku s kakaom a polovičné množstvo mrazených malín. Cesto vylejte do vyššieho, stredne veľkého plechu vystlaného papierom na pečenie. Rovnomerne posypte zvyšnými mrazenými malinami.
- V rúre vyhriatej na 180 °C pečte 30 –35 minút. Koláč podávajte teplý, s vanilkovou zmrzlinou, mätou a čerstvými malinami. No chutiť bude aj na druhý deň!

Michaela Čobejová
Michaela varí často, no neberie to ako obľúbené hoby. Aj keď tvrdí, že z varenia nerobí veľkú vedu, záleží jej, aby jedlo bolo vždy chutné. Pri varení má aj skvelú pomocníčku – dcéru Táničku, ktorá nechýbala ani pri príprave pirohov. Spolu im to išlo ako po masle! Okrem halušiek a pirohov, ktorými nás ponúkli, milujú domáce cestoviny na rôzne spôsoby, ktoré bez problémov dokáže pripraviť mladšia dcéra Tánička. Michaela robieva rada aj pečené kurča, perkelt, ryby a sviečkovú podľa mamy.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Herečka a producentka Michaela Čobejová často varí s dcérou Táničkou.
Bryndzové pirohy
4 porcie, príprava 30 minút, varenie 10 minút
POTREBUJETE:
- 600 g zemiakov uvarených v šupke
- 200-250 g polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
- 1 vajce
- štipka sol
- mlieko podľa potreby
Na plnku a posypanie:
- polovica nastrúhaných zemiakov z cesta
- 150 g bryndze
- soľ
- 2 cibule
- olej
- maslo na poliatie
POSTUP:
- Ošúpané a vychladené zemiaky nastrúhajte na hrubo a polovicu odložte do plnky. Zemiaky na cesto zmiešajte s vajíčkom, múkou a so soľou. Múky pridávajte postupne toľko, aby ste vymiesili nelepivé vláčne cesto. Ak je priveľmi tuhé, prilejte trocha mlieka.
- Kým sa v robote mieša cesto, pripravte plnku z odložených nastrúhaných zemiakov vymiešaných s bryndzou a trochou soli.
- Cesto vyberte na pomúčenú dosku, rozdeľte ho na polovicu a najskôr rozvaľkajte jednu, ale nie veľmi natenko. Pohárom alebo formičkou vykrajujte kolieska. Na každé dávajte malou lyžičkou plnku.
- Kolieska preložte a okraje pevne spojte pomocou vidličky. Zvnútra musí byť cesto lepkavé, bez múky.
- Počas plnenia dajte do veľkého hrnca variť mierne osolenú vodu a na slabšom ohni plnené pirohy varte 7-10 minút. Zľahka ich premiešajte a sceďte. V mise premiešajte s cibuľou opečenou dohneda na oleji. Pirohy podávajte poliate rozpusteným maslom a prípadne posypte mletou paprikou.

Zuzana Vačková
Zdroj: Dobré jedlo/ Matej Kalina
Herečka Zuzana Vačková s dcérou Maruškou.
Známa herečka rada varí rýchle a ľahké jedlá, ktoré nezaťažia žalúdok a nemajú zbytočne veľa kalórií. A najmä nech je v nich veľa pestrej zeleniny! Zuzana nás nalákala na ľahký quinoový šalát. Jej trendy kuchyňa prepojená s obývačkou má viacero vychytávok. Nechýba medzi nimi ani triedič odpadu či výsuvný digestor..
Quinoový šalát
1 porcia, príprava 15 minút, varenie 15 minút
POTREBUJETE:
- 30 g quinoy
- 50 g šalotky alebo cibule
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička strúhaného zázvoru (môže byť aj trocha sušeného)• 150 g stonkového zeleru
- 150 g cherry paradajok (červené aj žlté)• soľ, mleté čierne korenie
- korenie garam masala podľa chuti
- petržlenová vňať alebo pažítka na posypanie
POSTUP:
- Quinou pred varením namáčajte vo vode 10 minút. Vodu zlejte, pridajte 70 ml čistej studenej vody a na miernom ohni varte asi 15 minút, aby vsiakla tekutinu.
- Nakrájanú šalotku opražte v kastróle na mierne rozpálenom oleji, pridajte roztlačený cesnak, zázvor a na drobno nakrájaný očistený stonkový zeler.
- Krátko restujte. Pridajte koreniny, soľ a farebné paradajky nakrájané na štvrtinky. Zakryte pokrievkou a duste asi 10 minút. Podľa potreby podlejte malým množstvom vody.
- Uvarenú quinou zmiešajte so zeleninou a môžete podávať! Šalát môžete posypať korením podľa svojej chuti. Stačí trocha karí.
Výborné pochúťky z Dobrého jedla nájdete aj tu: