Reklama

Skvelá brioška podľa Jožky Zaukolcovej: To pravé na jesenné dni

Jožka Zaukolcová z Pečie celé Slovensko.

Zdroj: RTVS

Reklama
Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Obľúbená porotkyňa zásobuje skvelými receptami a radami nielen súťažiacich Pečie celé Slovensko, ale aj všetkých milovníkov sladkého!

Jožka Zaukolcová už onedlho bude opäť hviezdiť na televíznych obrazovkách, kde v známej súťaži o pečení bude ochutnávať samé dobroty, chváliť, ale aj dobre mierenou kritikou posúvať nádejných pekárov. Začiatkom leta bola jej pegagogická činnosť ocenená Medailou svätého Gorazda, ktorú si prevzala počas slávnostného večera. Jožka nezaháľa a na svojom Instagrame prináša overené postupy najmä na koláče a dezerty.

Tentokrát sa podelila so skvelým receptom na briošku z jemného kysnutého cesta, do ktorého pridala netradičnú prísadu - sladené kondenzované mlieko! Sladučký koláč sa výborne hodí do sychravých jesenných dní k šálke horúceho čaju alebo dobrej kávy. Ak ste však skôr na krémovejšie dezerty, určite vyskúšajte jej Francúzsku kocku. Zahanbiť sa nedá ani poctivý domáci chlebík, ktorý podľa Jožky vydrží byť mäkký aj tri dni.

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.
Výber pre vás