Reklama

Šikovná Kvetka Horváthová opäť čarovala: Jej šišky sú nielen krásne, ale aj chutné!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kvetka Horváthová je CUKRÁRKA ako lusk! Pozrite na jej ZAMILOVANÝ KOLÁČ

    Potrebujeme:

    • 50 ml mlieka
    • 100 ml vody
    • 2 vajíčka
    • 500 g polohrubej múky
    • 20 g čerstvého droždia
    • 60 g kryštálového cukru
    • štipku soli
    • 160 g masla
    • 1 liter oleja na vyprážanie
    • práškový cukor na posýpanie
    • čokoládovo-lieskovcový krém, prípadne džem

    Postup:

    1. Do misy nalejeme vlažné mlieko, vlažnú vodu, pridáme dve vajíčka izbovej teploty, cukor.
    2. Všetky suroviny premiešame, nadrobíme čerstvé droždie, múku, štipku soli, maslo a vymiesime cesto (ak by sa vám príliš lepilo, prisypte po troškách múku), ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto približne na 1 hodinu.
    3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej podložke na cca 1 cm. Vykrajujeme kruhy, v strede každého urobíme priehlbinku (napríklad pomocou menšieho pohárika), od okrajov po priehlbinku v strede každý kruh narežeme 6-krát a vytvarujeme oblé lupene kvietkov.
    4. Každý kvietok prenesieme do nádoby na vyprážanie s rozohriatym olejom na papierikoch na pečenie, ktoré hneď z nádoby vytiahneme.
    5. Vyprážame z jednej i druhej strany, pokiaľ kvietky nezískajú zlatistú farbu.
    6. Hotové kvietky poprášime práškovým cukrom a priehlbinku v strede naplníme (najlepšie pomocou ozdobného vrecúška) čokoládovo lieskovcovým krémom, alebo džemom.

    Strana

    2/2

    Reklama