Šikovná Kvetka Horváthová opäť čarovala: Jej šišky sú nielen krásne, ale aj chutné!
27. 2. 2025, 8:16 (aktualizované: 12. 3. 2025, 12:35)

Video Player is loading.
Kvetka Horváthová je CUKRÁRKA ako lusk! Pozrite na jej ZAMILOVANÝ KOLÁČ
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DGST6siNZYP/
Jej šišky vás očaria!
Potrebujeme:
- 50 ml mlieka
- 100 ml vody
- 2 vajíčka
- 500 g polohrubej múky
- 20 g čerstvého droždia
- 60 g kryštálového cukru
- štipku soli
- 160 g masla
- 1 liter oleja na vyprážanie
- práškový cukor na posýpanie
- čokoládovo-lieskovcový krém, prípadne džem
Postup:
- Do misy nalejeme vlažné mlieko, vlažnú vodu, pridáme dve vajíčka izbovej teploty, cukor.
- Všetky suroviny premiešame, nadrobíme čerstvé droždie, múku, štipku soli, maslo a vymiesime cesto (ak by sa vám príliš lepilo, prisypte po troškách múku), ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto približne na 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej podložke na cca 1 cm. Vykrajujeme kruhy, v strede každého urobíme priehlbinku (napríklad pomocou menšieho pohárika), od okrajov po priehlbinku v strede každý kruh narežeme 6-krát a vytvarujeme oblé lupene kvietkov.
- Každý kvietok prenesieme do nádoby na vyprážanie s rozohriatym olejom na papierikoch na pečenie, ktoré hneď z nádoby vytiahneme.
- Vyprážame z jednej i druhej strany, pokiaľ kvietky nezískajú zlatistú farbu.
- Hotové kvietky poprášime práškovým cukrom a priehlbinku v strede naplníme (najlepšie pomocou ozdobného vrecúška) čokoládovo lieskovcovým krémom, alebo džemom.
Výber pre vás
Reklama