Rýchly PERKELT S HALUŠKAMI: Deti BARBORY KRAJČÍROVEJ sa po ňom zalizujú!
19. 5. 2024, 8:51 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)
Reklama
Sympatická moderátorka, mamina dcérky Amie a synčeka Kristiána, má vždy plnú chladničku a krásnu kuchyňu, ktorú využíva naozaj často. Svojej rodine rada varí i pečie a my sme radi ochutnali!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
16 fotografiíPrejsť do galérie
Kulinárske vrcholy
Barbora nemá problém upiecť kačku i zajaca, naučila sa kváskovať, zo sladkého robí výborný brownie s malinami, pečie cheesecaky či torty, aj keď pri dvoch deťoch je rada, že navarí aspoň niečo rýchle. Perkelt navarila "ľavou zadnou" a deti sa ho už nevedeli dočkať!
Ľahký kurací perkelt s haluškami
4 porcie, príprava 10 minút, varenie
POTREBUJETE:
- 300 g kuracích pŕs
- 2 lyžice oleja
- 2 menšie cibule
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- kurací alebo zeleninový vývar podľa potreby
- soľ, mleté čierne korenie
Na halušky:
- 400 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- soľ
- voda podľa potreby
POSTUP:
- Na oleji speňte do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kocky. Dajte do hrnca k cibuli, orestujte aby sa farba zatiahla. Osoľte, okoreňte a zaprášte paprikou.
- Premiešajte a zalejte podľa potreby vývarom. Za občasného miešania duste asi 15 minút do mäkka.
- Pripravte halušky: Z múky, vajec, štipky soli a vody vymiešajte polotuhé cesto tak aby sa odliepalo od misy. Pomocou haluškovača nahádžte halušky do hrnca s mierne osolenou vriacou vodou. Zľahka premiešajte a keď vyplávajú na povrch odstavte a sceďte. Perkelt podávajte s haluškami a uhorkovým šalátom.