Reklama

Rýchly PERKELT S HALUŠKAMI: Deti BARBORY KRAJČÍROVEJ sa po ňom zalizujú!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:49
Remaining Time 1:49
Loaded: 21.92%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Exkluzívna kuchyňa Barbory Krajčírovej: Pozrite tie vychytávky
    Reklama

    Sympatická moderátorka, mamina dcérky Amie a synčeka Kristiána, má vždy plnú chladničku a krásnu kuchyňu, ktorú využíva naozaj často. Svojej rodine rada varí i pečie a my sme radi ochutnali!

    Kulinárske vrcholy

    Barbora nemá problém upiecť kačku i zajaca, naučila sa kváskovať, zo sladkého robí výborný brownie s malinami, pečie cheesecaky či torty, aj keď pri dvoch deťoch je rada, že navarí aspoň niečo rýchle. Perkelt navarila "ľavou zadnou" a deti sa ho už nevedeli dočkať!

    Ľahký kurací perkelt s haluškami

    4 porcie, príprava 10 minút, varenie
    POTREBUJETE:

    • 300 g kuracích pŕs
    • 2 lyžice oleja
    • 2 menšie cibule
    • 1 lyžička mletej červenej papriky
    • kurací alebo zeleninový vývar podľa potreby
    • soľ, mleté čierne korenie

    Na halušky:

    • 400 g polohrubej múky
    • 2 vajcia
    • soľ
    • voda podľa potreby

    POSTUP:

    1. Na oleji speňte do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu.
    2. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kocky. Dajte do hrnca k cibuli, orestujte aby sa farba zatiahla. Osoľte, okoreňte a zaprášte paprikou.
    3. Premiešajte a zalejte podľa potreby vývarom. Za občasného miešania duste asi 15 minút do mäkka.
    4. Pripravte halušky: Z múky, vajec, štipky soli a vody vymiešajte polotuhé cesto tak aby sa odliepalo od misy. Pomocou haluškovača nahádžte halušky do hrnca s mierne osolenou vriacou vodou. Zľahka premiešajte a keď vyplávajú na povrch odstavte a sceďte. Perkelt podávajte s haluškami a uhorkovým šalátom.