Reklama

Eva Pavlíková nám prezradila rodinný recept: HALUŠKY S KAPUSTOU po jej BABKE budete milovať!

Eva Pavlíková srší optimizmom. Iste aj vďaka dobrému jedlu, ktoré si rada sama navarí.

Zdroj: Miroslav Miklas

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Som zemiakový typ! Milujem krumple uvarené v šupe s maslom a kyslou smotanou... alebo pečené s rascou a so slaninkou. A tieto zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ prezradila Dobrému jedlu a venovala nám rodinný recept.

„Odmalička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala vážnosť, úcta. Gény na varenie som tak podedila po mojej maminke, babičke a starej mame. Všetky boli vychýrené kuchárky, ktoré dokázali fantasticky navariť z hŕstky surovín. Niečo sa potom priučil aj môj ocko ‚nevarič‘ a jeho zemiakové placky boli najlepšie na svete.“

Zemiakové halušky s kapustou

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

"Zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ usmieva sa obľúbená herečka a skvelá kuchárka Eva Pavlíková.

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 700 g kyslej kapusty
  • soľ, mleté čierne korenie

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

Zdroj: Archív E.P.

Už ako malá sa motala mamine a babke po kuchyni.

POSTUP:

  1. Zemiaky očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Do misy pridajte pretlačený cesnak, vyžmýkajte vodu, pridajte štipku soli, korenia, vajcia a múku. Všetko spolu dobre spojte.
  2. Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Cesto pretláčajte po častiach cez haluškár, prípadne ich do vody hádžte z doštičky. Keď halušky vyplávajú na povrch, sceďte ich.
  3. Do pekáča dajte nakrájanú slaninku aj cibuľu a opečte. Potom primiešajte kapustu a pečte v rúre na 180 °C do zlatohneda asi 20 minút. Nakoniec primiešajte scedené halušky a nechajte ešte pár minút zapiecť. Dobrú chuť!

Ďalšie recepty z Dobrého jedla od známych herečiek, ktoré sú aj super kuchárky:

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.