objednať časopis
všetky kategórie

„Som zemiakový typ! Milujem krumple uvarené v šupe s maslom a kyslou smotanou... alebo pečené s rascou a so slaninkou. A tieto zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ prezradila Dobrému jedlu a venovala nám rodinný recept.

„Odmalička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala vážnosť, úcta. Gény na varenie som tak podedila po mojej maminke, babičke a starej mame. Všetky boli vychýrené kuchárky, ktoré dokázali fantasticky navariť z hŕstky surovín. Niečo sa potom priučil aj môj ocko ‚nevarič‘ a jeho zemiakové placky boli najlepšie na svete.“

Pre koho Eva rada varí? Pozrite si v našej GALÉRII - KLIKNITE SEM!

Zemiakové halušky s kapustou

"Zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ usmieva sa obľúbená herečka a skvelá kuchárka Eva Pavlíková.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 700 g kyslej kapusty
  • soľ, mleté čierne korenie

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie