Eva Pavlíková nám prezradila rodinný recept: HALUŠKY S KAPUSTOU po jej BABKE budete milovať!
2. 6. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Miroslav Miklas
„Som zemiakový typ! Milujem krumple uvarené v šupe s maslom a kyslou smotanou... alebo pečené s rascou a so slaninkou. A tieto zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ prezradila Dobrému jedlu a venovala nám rodinný recept.
Zdroj: Ladislav Prikler
Zdroj: Emil Vaško
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CBd1_LsHK3U/
Galéria k článku
„Odmalička som sa pohybovala v rodine, kde sa jedlu a stolovaniu preukazovala vážnosť, úcta. Gény na varenie som tak podedila po mojej maminke, babičke a starej mame. Všetky boli vychýrené kuchárky, ktoré dokázali fantasticky navariť z hŕstky surovín. Niečo sa potom priučil aj môj ocko ‚nevarič‘ a jeho zemiakové placky boli najlepšie na svete.“
Zemiakové halušky s kapustou
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
"Zapečené zemiakové halušky by som jedla každý deň,“ usmieva sa obľúbená herečka a skvelá kuchárka Eva Pavlíková.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1-2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 1 cibuľa
- 700 g kyslej kapusty
- soľ, mleté čierne korenie
Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>
Zdroj: Archív E.P.
Už ako malá sa motala mamine a babke po kuchyni.
POSTUP:
- Zemiaky očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Do misy pridajte pretlačený cesnak, vyžmýkajte vodu, pridajte štipku soli, korenia, vajcia a múku. Všetko spolu dobre spojte.
- Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. Cesto pretláčajte po častiach cez haluškár, prípadne ich do vody hádžte z doštičky. Keď halušky vyplávajú na povrch, sceďte ich.
- Do pekáča dajte nakrájanú slaninku aj cibuľu a opečte. Potom primiešajte kapustu a pečte v rúre na 180 °C do zlatohneda asi 20 minút. Nakoniec primiešajte scedené halušky a nechajte ešte pár minút zapiecť. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty z Dobrého jedla od známych herečiek, ktoré sú aj super kuchárky: