Miro Jaroš s mamou upiekli najrýchlejší koláč na svete: Nepotrebuje ani rúru!
19. 7. 2024, 8:31 (aktualizované: 21. 7. 2024, 19:09)
Obľúbený spevák sa cíti dobre medzi deťmi na javisku, ale aj v kuchyni. Kus kuchárskeho umenia zdedil určite po najdrahšej mamičke, s ktorou nám v kuchyni predviedli poriadnu šou. Recept na ovocný koláč z cestovín si priniesol z Izraela, kde nejaký čas žil.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Miro Jaroš si s mamou výborne rozumie.
Kuchárske začiatky
Spievať začal skôr ako variť, no mame rád pomáhal od malička najmä pri vianočnom pečení. Keďže bol ufúľaný od múky a cukru, kúpila mu zásterku. Napriek tomu, že sa Mirko odmalička snažil, nie vždy mu všetko vyšlo ako chcel.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CDGTHZQnm0O/
Mamina ako pekárka vo videoklipe.
Naj jedlá
"Z detstva si spomínam na „mrvancovú“ polievku s osoleným mliekom. A nikdy mi nerobilo problém jesť špenát. Rád si robím aj cestoviny s cuketou, je to rýchle a chutné jedlo, ktoré v pohode zvládnem uvariť. V reštaurácii si občas dám dobrý hamburger s hovädzím mäsom. Zo sladkého vyjedám najmä vynikajúce mamine vanilkové rožky," priznal nám Miro Jaroš.
Izraelský kugel
2 porcie, príprava 10 minút, opekanie 10 minút
POTREBUJETE:
- 200 g širokých rezancov (tagliatelle)
- 2 vajcia
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- za hrsť hrozienok namočených v rume
- za hrsť nasekaných vlašských orechov
- štipka škorice
- džem alebo nutela na potretie
- ovocie na ozdobenie
- olej alebo maslo na opekanie
- práškový cukor na posypanie
- soľ
POSTUP:
- Do vriacej, mierne osolenej vody dajte variť cestoviny. Občas premiešajte a varte asi 6 minút, aby neboli veľmi mäkké.
- V miske medzitým vymiešajte vidličkou vajíčka s kryštálovým cukrom. Pridajte orechy, škoricu a scedené hrozienka. Nechajte postáť, kým sa uvaria rezance.
- Cestoviny zlejte a zmiešajte s vajíčkovou zmesou. Dajte do rozhorúčenej panvice potretej olejom, zrovnajte a na miernom ohni opekajte 4 až 5 minút. Potom pomocou taniera opatrne prevráťte a dajte späť na potretú panvicu. Opekajte z druhej strany.
- Kugel preložte na väčší tanier, potrite ho džemom, prípadne posypte práškovým cukrom. Ozdobte drobným ovocím. Chutí teplý aj studený.