Reklama

Miro Jaroš s mamou upiekli najrýchlejší koláč na svete: Nepotrebuje ani rúru!

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Obľúbený spevák sa cíti dobre medzi deťmi na javisku, ale aj v kuchyni. Kus kuchárskeho umenia zdedil určite po najdrahšej mamičke, s ktorou nám v kuchyni predviedli poriadnu šou. Recept na ovocný koláč z cestovín si priniesol z Izraela, kde nejaký čas žil.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Miro Jaroš si s mamou výborne rozumie.

Kuchárske začiatky

Spievať začal skôr ako variť, no mame rád pomáhal od malička najmä pri vianočnom pečení. Keďže bol ufúľaný od múky a cukru, kúpila mu zásterku. Napriek tomu, že sa Mirko odmalička snažil, nie vždy mu všetko vyšlo ako chcel.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CDGTHZQnm0O/

Mamina ako pekárka vo videoklipe.

Naj jedlá

"Z detstva si spomínam na „mrvancovú“ polievku s osoleným mliekom. A nikdy mi nerobilo problém jesť špenát. Rád si robím aj cestoviny s cuketou, je to rýchle a chutné jedlo, ktoré v pohode zvládnem uvariť. V reštaurácii si občas dám dobrý hamburger s hovädzím mäsom. Zo sladkého vyjedám najmä vynikajúce mamine vanilkové rožky," priznal nám Miro Jaroš.

Izraelský kugel

2 porcie, príprava 10 minút, opekanie 10 minút

 

POTREBUJETE: 

  • 200 g širokých rezancov (tagliatelle)
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • za hrsť hrozienok namočených v rume
  • za hrsť nasekaných vlašských orechov
  • štipka škorice
  • džem alebo nutela na potretie
  • ovocie na ozdobenie
  • olej alebo maslo na opekanie
  • práškový cukor na posypanie
  • soľ

 

POSTUP:

  1. Do vriacej, mierne osolenej vody dajte variť cestoviny. Občas premiešajte a varte asi 6 minút, aby neboli veľmi mäkké.
  2. V miske medzitým vymiešajte vidličkou vajíčka s kryštálovým cukrom. Pridajte orechy, škoricu a scedené hrozienka. Nechajte postáť, kým sa uvaria rezance.
  3. Cestoviny zlejte a zmiešajte s vajíčkovou zmesou. Dajte do rozhorúčenej panvice potretej olejom, zrovnajte a na miernom ohni opekajte 4 až 5 minút. Potom pomocou taniera opatrne prevráťte a dajte späť na potretú panvicu. Opekajte z druhej strany.
  4. Kugel preložte na väčší tanier, potrite ho džemom, prípadne posypte práškovým cukrom. Ozdobte drobným ovocím. Chutí teplý aj studený.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!