Reklama

Kvetka Horváthová upiekla svojej dcére nevšednú tortu: Tent originálny recept vyskúšajte aj vy

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý nepečený dezert: KLASICKÉ TALIANSKE TIRAMISU

    Potrebujete

    • 4 žĺtky
    • 20 g vanilkový cukor
    • 50 g kryštálový cukor
    • 750 g mascarpone
    • 100 ml šľahačková smotana
    • 250 g dlhé piškóty
    • 4 dcl káva (ja som zaliala instantnú bezkofeínovú)
    • 4 PL amaretto (mandľový likér - nie je problém ho bežne kúpiť v obchodoch)

    Postup

    1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do hladkého krému a ja som ich ešte, pre istotu. Pár minút šľahala aj nad parou.
    2. Žĺtkový krém primiešajte k mascarpone, pridajte aj vyšľahanú šľahačku zo 100 ml šľahačkovej smotany.
    3. Do vychladenej kávy dajte 4 lyžice mandľového likéru a namáčajte dlhé piškóty z oboch strán.
    4. Piškóty striedavo navrstvíme s krémom do formy a dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc.
    5. Pred podávaním posypte kakaovým práškom

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Začínala na webe pre Plus JEDEN DEŇ a po ukončení vysokej školy nastúpila ako webová editorka pre Nový Čas pre ženy. Časom si okrem ženských tém vyskúšala aj prácu na hobby weboch Dobré jedlo či Lepšie bývanie a zapáčilo sa jej to. Rada píše o všetkom, čo ju zaujíma.
    Reklama