Kvetka Horváthová upiekla svojej dcére nevšednú tortu: Tent originálny recept vyskúšajte aj vy
5. 4. 2025, 8:02 (aktualizované: 9. 4. 2025, 7:56)

Video Player is loading.
Jednoduchý nepečený dezert: KLASICKÉ TALIANSKE TIRAMISU
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DHGImWztvSp/
Kvetka sa opäť činila!
Potrebujete
- 4 žĺtky
- 20 g vanilkový cukor
- 50 g kryštálový cukor
- 750 g mascarpone
- 100 ml šľahačková smotana
- 250 g dlhé piškóty
- 4 dcl káva (ja som zaliala instantnú bezkofeínovú)
- 4 PL amaretto (mandľový likér - nie je problém ho bežne kúpiť v obchodoch)
Postup
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom do hladkého krému a ja som ich ešte, pre istotu. Pár minút šľahala aj nad parou.
- Žĺtkový krém primiešajte k mascarpone, pridajte aj vyšľahanú šľahačku zo 100 ml šľahačkovej smotany.
- Do vychladenej kávy dajte 4 lyžice mandľového likéru a namáčajte dlhé piškóty z oboch strán.
- Piškóty striedavo navrstvíme s krémom do formy a dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc.
- Pred podávaním posypte kakaovým práškom
Autor článku
Výber pre vás
Reklama