objednať časopis
všetky kategórie

Sú plné vitamínov, enzýmov a minerálov, takže nimi ľahko doplníte zásoby po dlhej zime. Klíčky aj mikrozeleninu si navyše vypestujete aj sami.

TROJFAREBNÁ QUINOA S MIKROZELENINOU

Trojfarebná quinoa s mikrozeleninou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 šálku (250 ml) trojfarebnej quinoy
  • vodu
  • pol lyžičky mletej údenej papriky
  • pol lyžičky štipľavej červenej mletej papriky
  • pol lyžičky sladkej červenej mletej papriky
  • 1 lyžičku mletej rímskej rasce
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 šalátovú uhorku
  • 150 g červených a žltých cherry paradajok
  • 20 g paradajkového pretlaku
  • 120 g mikrozeleniny (mix)
  • 1 citrón
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
Grécky šalát.
Čítajte viac
Najznámejšie ZELENINOVÉ ŠALÁTY: Máme recepty na pravé originály!

POSTUP

  1. Aby quinoa stratila svoju prirodzene horkú chuť, prelejte ju v sitku vriacou vodou. V hrnci rozohrejte olej a quinou na ňom dve minúty opekajte. Zalejte vodou – na jednu šálku quinoy potrebujete dve šálky studenej vody.
  2. Do hrnca pridajte všetky druhy mletej papriky, rímsku rascu, soľ a korenie. Nechajte zovrieť, znížte teplotu a pod pokrievkou varte 15 minút. Sporák vypnite a quinou nechajte ešte 5 minút odpočívať.
  3. Cibuľu očistite a nakrájate na veľmi tenké plátky. Paradajky nakrájajte na plátky, z uhorky vydlabte jadierka a tiež nakrájajte. Do quinoy primiešajte paradajkový pretlak.
  4. Prisypte nakrájanú zeleninu a opäť premiešajte. Prilejte olivový olej, citrónovú šťavu podľa chuti, dochuťte soľou a korením.
  5. Rozdeľte do tanierov a posypte mikrozeleninou. Môžete podávať.

DOBRÝ TIP:
Quinou môžete nahradiť hnedou ryžou alebo kuskusom. Červenú cibuľu zase mladou cibuľkou. Do tejto dobroty však môžete pridať aj hocakú obľúbenú zeleninu.

Z prechádzky si doneste medvedí cesnak: Recept na cestoviny je TU >>>