TROJFAREBNÁ QUINOA S MIKROZELENINOU
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 šálku (250 ml) trojfarebnej quinoy
- vodu
- pol lyžičky mletej údenej papriky
- pol lyžičky štipľavej červenej mletej papriky
- pol lyžičky sladkej červenej mletej papriky
- 1 lyžičku mletej rímskej rasce
- 1 červenú cibuľu
- 1 šalátovú uhorku
- 150 g červených a žltých cherry paradajok
- 20 g paradajkového pretlaku
- 120 g mikrozeleniny (mix)
- 1 citrón
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP
- Aby quinoa stratila svoju prirodzene horkú chuť, prelejte ju v sitku vriacou vodou. V hrnci rozohrejte olej a quinou na ňom dve minúty opekajte. Zalejte vodou – na jednu šálku quinoy potrebujete dve šálky studenej vody.
- Do hrnca pridajte všetky druhy mletej papriky, rímsku rascu, soľ a korenie. Nechajte zovrieť, znížte teplotu a pod pokrievkou varte 15 minút. Sporák vypnite a quinou nechajte ešte 5 minút odpočívať.
- Cibuľu očistite a nakrájate na veľmi tenké plátky. Paradajky nakrájajte na plátky, z uhorky vydlabte jadierka a tiež nakrájajte. Do quinoy primiešajte paradajkový pretlak.
- Prisypte nakrájanú zeleninu a opäť premiešajte. Prilejte olivový olej, citrónovú šťavu podľa chuti, dochuťte soľou a korením.
- Rozdeľte do tanierov a posypte mikrozeleninou. Môžete podávať.
DOBRÝ TIP:
Quinou môžete nahradiť hnedou ryžou alebo kuskusom. Červenú cibuľu zase mladou cibuľkou. Do tejto dobroty však môžete pridať aj hocakú obľúbenú zeleninu.
Z prechádzky si doneste medvedí cesnak: Recept na cestoviny je TU >>>