Zaujímavý článok o jarnej lekárničke z prírody, sme si prečítali na portáli Záhradkár. Pridávame niekoľko tipov na kulinárske využitie týchto pokladov!

Pľúcnik lekársky

Pľúcnik lekársky podporuje činnosť štítnej žľazy.
Pľúcnik lekársky podporuje činnosť štítnej žľazy.
Zdroj: Shutterstock

Zázrak pri chorobách dýchacích orgánov. Čaj z kvetov a listov pomáha najmä pri zápaloch a zahlienení pľúc a priedušiek.Pripravte si odvar alebo kloktadlo a využite protizápalové a hojivé vlastnosti tejto blahodárne pôsobiacej rastliny. Zberajte mladé kopijovité listy s nápadnými bielymi škvrnami, kvitnúcu vňať a neskôr aj listy z odkvitajúcich rastlín a sušte ich pri teplote do 40 °C.

Náš tip: Lístkami alebo kvetmi ozdobte napríklad cviklovú polievku.

Cviklovú polievku osviežia jarné bylinky.
Cviklovú polievku osviežia jarné bylinky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>