Logo
Reklama

Tieto BYLINKY nazbierajte v apríli: Využite ich v sirupe i pri grilovaní!

domáci púpavový sirup

recept:
2 LITRE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, LÚHOVANIE 24 HODÍN,  VARENIE 8 MINÚT• 250 púpavových kvetov• 1 liter vody• 1 kg cukru• 1 citrón1. Vodu nechajte pár minút variť, mierne ju schlaďte a preceďte cez gázu alebo inú jemnú čistú látku napríklad plienku. Vďaka tomu sa zlepší chuť a kvalita vody, čo pomôže lepšie vyniknúť aróme kvetov. Pridajte do vody šťavu z citróna.2. Púpavové kvety zbavte nečistôt a hmyzu, ale neumývajte ich. Odstráňte zelené stonky a kvetné lôžko, nechajte

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Reklama

Sedmokrásky, púpava, pľúcnik, podbeľ i prvosienky majú nielen liečivé účinky, ale ich kvety sú aj krásne dekoratívne. A ešte aj chutia!

Diskusia

(0)

Výber pre vás