Reklama

Kapustové placky od Kvetky Horváthovej: Chrumkavá pochúťka plná zdravia

Kvetka miluje huspeninu. Takto si pochutila na domácej od jej otca s kváskovým chlebíkom od mamy.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CGcUBdsB9VT/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Obed plný vitamínov? Chrumkavé placky z kyslej kapusty vás postavia na nohy.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kvetka Horváthová je CUKRÁRKA ako lusk! Pozrite na jej ZAMILOVANÝ KOLÁČ

    Kvetka Horváthová patrí medzi najobľúbenejšie slovenské moderátorky. Jej prirodzený prejav, charizma a príjemný hlas ju urobili neodmysliteľnou súčasťou televíznych obrazoviek. Dlhé roky sprevádzala divákov rôznymi zábavnými a súťažnými reláciami a vždy si získala srdcia publika svojím profesionálnym a zároveň srdečným prístupom.

    Okrem televíznej kariéry je však Kvetka aj veľkou milovníčkou varenia. Na svojom profile na Instagrame často zdieľa recepty na jednoduché, chutné a overené domáce jedlá, ktoré majú vždy úspech. Nejde o žiadne komplikované kulinárske experimenty, ale o jedlá, ktoré si môžete ľahko pripraviť doma a vychutnať si ich s rodinou.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/CUM-wd7AC7F/

    "Čo budem dnes zase variť? Otázka, ktorú pravidelne kladiem nielen sebe, ale aj svojim stravníkom - mojej polovičke a dcére Paulínke… A tí mi to odpoveďou : Čo ja viem… neuľahčujú..." posťažovala sa svojim fanúšikom na Instagrame Kvetka.

    Jedna z najzdravších a najtradičnejších potravín

    Jedným z jej obľúbených receptov sú aj kapustové placky, ktoré sú nielen chutné, ale aj plné zdravých probiotík vďaka kyslej kapuste. Tento tradičný recept je rýchly, jednoduchý a ideálny práve v období chrípok a prechladnutí. Kyslá kapusta je jednou z najzdravších a najtradičnejších potravín, ktoré poznáme v našej kuchyni. Naši predkovia si ju cenili nielen pre jej výraznú chuť, ale najmä pre množstvo zdravotných benefitov. Obsahuje vitamín C, probiotiká a antioxidanty, ktoré posilňujú imunitu a podporujú trávenie.

    Trávenie, imunita aj detoxikácia

    Počas zimných mesiacov bola kyslá kapusta hlavným zdrojom vitamínov, keď čerstvé ovocie a zelenina neboli dostupné. Vďaka procesu fermentácie je bohatá na prospešné baktérie, ktoré podporujú zdravie čriev a celkovú pohodu organizmu. Pravidelná konzumácia kyslej kapusty môže zlepšiť trávenie, posilniť imunitný systém a pomôcť pri detoxikácii tela.

    Okrem tradičnej kapustnice či segedínskeho guláša sa dá kyslá kapusta využiť aj v modernej kuchyni. Jedným z chutných a jednoduchých receptov sú kapustové placky, ktoré pripravuje aj Kvetka Horváthová.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFKVaZ4NR2C/?hl=sk

    Vyskúšajte jednoduchý recept na chrumkavé placky z kyslej kapusty.

    KAPUSTOVÉ PLACKY OD KVETKY HORVÁTHOVEJ

    Potrebujete: 

    • 400 – 500 g kyslej kapusty bez šťavy
    • 4 strúčiky cesnaku
    • 1 stredná cibuľa (prípadne väčšia šalotka)
    • 4 PL polohrubej múky
    • 2 vajcia
    • ½ ČL bieleho mletého korenia
    • ½ ČL soli
    • olej na vyprážanie
    • kyslá smotana pri servírovaní placiek 

    Postup: 

    1. Kapustu zbavte prebytočnej šťavy a pridajte pretlačený cesnak, najemno nakrájanú cibuľu, polohrubú múku, vajcia, korenie a soľ. Všetky suroviny dôkladne premiešajte.

    2. Na panvici s rozohriatym olejom pomocou lyžice vytvarujte hrubšie, no menšie placky.Vypražené chrumkavé placky výborne chutia s kyslou smotanou.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.