Reklama

Hana Gregorová na Vianoce robí aj rezne: Prekvapí vás, aké netradičné!

Reklama
Lepšie bývanie, Fazekašová Gabriela, Editor

Gabriela Fazekašová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vychýrená gazdinka Hana Gregorová sa na Vianoce rozhodne obsluhovať nenechá. Ako nám prezradila, miluje sviatočné varenie a jeho vône!

Obľúbená herečka Hana Gregorová vo svojich povinnostiach nespomaľuje, práve naopak. S príchodom sviatkov berie do ruky varechu a chystá štedré menu pre svojich blízkych. Pre náš magazín Dobré jedlo prezradila, čo servíruje, aké netradičné jedlo už roky pripravuje a s radosťou priznala aj to, čo má ona sama na tanieri najradšej.

Tradičné jedlá aj čosi navyše

V domácnosti Hany Gregorovej sa na sviatky ctia tradície, ktoré si domáca pani trochu obohatila. Klasicky ako u väčšiny z nás sa servíruje kapustnica - dobrá, slovenská, ako herečka zdôraznila -, potom kapor a zemiakový šalát. Túto klasickú prílohu však chystá v dvoch verziách - s majonézou aj bez nej. A nakoľko roky žila v Česku, na sviatočný stôl chystá aj tzv. českého kubu, teda krúpy, cesnak a dusené hríby.

Ryba, ale aj rezne

Medzi spomínanými tradičnými pochúťkami sa však objavuje aj mäso. Hana Gregorová priznáva, že kapra na Vianoce doma jedáva len ona a bolo to tak vždy, aj keď ešte žila s Radkom Brzobohatým a deti boli menšie. Bez vysmážaného kapra si Vianoce predstaviť, no robieva aj rezne. A v akej podobe? To sa dočítate na ďalšej strane >>>

Zdroj: MATEJ KALINA

Herečka Hana Gregorová robieva holandské rezne.

Menu podľa Hany Gregorovej

Dva roky dozadu nachystala herečka sviatočné menu pre týždenník Život a práve tu prezradila, že na jej stole sa popri kaprovi objavujú aj holandské rezne. Verzia s mletým mäsom a syrom je dostupným jedlom bez náročnej prípravy a hlavne je šťavnatá a chutná. Herečkin recept nájdete v TOMTO článku.

Anketa

Robievate na Vianoce rezne?

  • Áno, pravidelne20%
  • Nie, nikdy80%

Hlasovanie bolo ukončené

Sladké alebo slané?

Hana Gregorová s úsmevom priznáva, že si z jedálnička vyberá skôr slané ako sladké, a to nielen na Vianoce. Rozhodovanie medzi bôčikom a krémešom je u nej celkom jasné - vybrala by si mäso. A čo jej zo sviatočného stola chutí najviac? Je to už spomínaný kapor so šalátom.

Autor článku

Gabriela Fazekašová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vždy sa chcela venovať písaniu a po rokoch skúseností sa „prepísala“ až do magazínu Dobré jedlo. Zaujíma sa hlavne o praktické témy, ktoré sú ľuďom blízke, zjednodušia a tiež spríjemnia bežný život. Hľadanie inšpirácií je jej každodenným chlebíčkom, aby čitateľom prinášala stále niečo nové.