Výborný RETRO RECEPT Hany Gregorovej: Holandské REZNE sú jednoduché a pritom tak chutné!
26. 4. 2024, 10:07 (aktualizované: 18. 12. 2024, 22:41)

Zdroj: Plus JEDEN DEŇ/ROBO HOMOLA
Reklama
Herečka Hana Gregorová je výborná kuchárka. Podelila sa o recept na holandské rezne z mletého mäsa. Isto zachutia aj vám!
Zdroj: TONY ŠTEFUNKO
Zdroj: TONY ŠTEFUNKO
Zdroj: TONY ŠTEFUNKO
Galéria k článku
44 fotografiíPrejsť do galérie
Recept na holandské rezne pripravila Hana Gregorová počas rozhovoru pre týždenník Život.
Anketa
Máte radi holandské rezne?
- Áno.55%
- Ešte som to nejedla/nejedol.41%
- Nechutia mi.3%
Hlasovanie bolo ukončené
HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU
Zdroj: MATEJ KALINA
HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU
POTREBUJEME:
- ½ kg mletého bravčového mäsa
- strúhaný tvrdý syr podľa chuti
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenovú vňať
- olej na vyprážanie
- soľ
- múku a strúhanku na obaľovanie
POSTUP:
- Mleté mäso zmiešame s troškou vody a poriadne premiešame. Po krátkej chvíli opäť pridáme trochu vody, ktorú zapracujeme do mäska. Vďaka tomu budú rezne šťavnaté.
- Následne pridáme strúhaný syr, nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
- Zo zmesi tvarujeme „bochníčky“, ktoré obalíme v trojobale a pozvoľna smažíme na oleji.
- Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Výborná je k nim zemiaková kaša, do ktorej pridávam plnotučné mlieko a nešetrím maslom. Na záver opäť moja obľúbená petržlenová vňať, ktorá nesmie chýbať v žiadnej kuchyni.
MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA
Zdroj: MATEJ KALINA
MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA
POTREBUJEME:
- lístkové cesto
- 2 balíčky mletého maku
- čerešňový kompót bez kôstok
- vanilkový cukor
- práškový cukor
- vanilkový puding
- rumovú arómu
- vajíčko
- sekané mandle
POSTUP:
- Na rozpustenom masle zohrejeme mletý mak, pridáme čerešňový kompót aj s nálevom, vanilkový cukor, rumovú arómu a necháme pomaly variť, kým sa chute neprepoja. Prípadne pridáme cukor podľa chuti.
- Vsypeme pudingový prášok a premiešame.
- Hotovú zmes necháme vychladnúť.
- Následne ju navrstvíme na lístkové cesto a klasicky zrolujeme do štrúdle.
- Hotový zázrak potrieme vajíčkom a posypeme nasekanými mandľami. Opäť každá gazdinka pozná moment, keď je štrúdľa krásne zlatá. Každá rúra predsa pečie inak.
- Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť, inak sa bude veľmi zle krájať.