Reklama

Výborný RETRO RECEPT Hany Gregorovej: Holandské REZNE sú jednoduché a pritom tak chutné!

Hana Gregorová

Zdroj: Plus JEDEN DEŇ/ROBO HOMOLA

Reklama

Herečka Hana Gregorová je výborná kuchárka. Podelila sa o recept na holandské rezne z mletého mäsa. Isto zachutia aj vám!

Recept na holandské rezne pripravila Hana Gregorová počas rozhovoru pre týždenník Život.

Anketa

Máte radi holandské rezne?

  • Áno.55%
  • Ešte som to nejedla/nejedol.41%
  • Nechutia mi.3%

Hlasovanie bolo ukončené

HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU

Zdroj: MATEJ KALINA

HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU

POTREBUJEME:

  • ½ kg mletého bravčového mäsa
  • strúhaný tvrdý syr podľa chuti
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • olej na vyprážanie
  • soľ
  • múku a strúhanku na obaľovanie

POSTUP:

  1. Mleté mäso zmiešame s troškou vody a poriadne premiešame. Po krátkej chvíli opäť pridáme trochu vody, ktorú zapracujeme do mäska. Vďaka tomu budú rezne šťavnaté.
  2. Následne pridáme strúhaný syr, nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
  3. Zo zmesi tvarujeme „bochníčky“, ktoré obalíme v trojobale a po­zvoľna smažíme na oleji.
  4. Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  5. Výborná je k nim zemiaková kaša, do ktorej pridávam plnotučné mlieko a nešetrím maslom. Na záver opäť moja obľúbená petržlenová vňať, ktorá nesmie chýbať v žiadnej kuchyni.

MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA

Zdroj: MATEJ KALINA

MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA

POTREBUJEME:

  • lístkové cesto
  • 2 balíčky mletého maku
  • čerešňový kompót bez kôstok
  • vanilkový cukor
  • práškový cukor
  • vanilkový puding
  • rumovú arómu
  • vajíčko
  • sekané mandle

POSTUP:

  1. Na rozpustenom masle zohrejeme mletý mak, pridáme čerešňový kompót aj s nálevom, vanilkový cukor, rumovú arómu a necháme pomaly variť, kým sa chute neprepoja. Prípadne pridáme cukor podľa chuti.
  2. Vsypeme pudingový prášok a premiešame.
  3. Hotovú zmes necháme vychladnúť.
  4. Následne ju navrstvíme na lístkové cesto a klasicky zrolujeme do štrúdle.
  5. Hotový zázrak potrieme vajíčkom a posypeme nasekanými mandľami. Opäť každá gazdinka pozná moment, keď je štrúdľa krásne zlatá. Každá rúra predsa pečie inak.
  6. Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť, inak sa bude veľmi zle krájať.