Reklama

Hana Gregorová na Vianoce robí aj rezne: Prekvapí vás, aké netradičné!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Herečka Hana Gregorová servíruje tradičné Vianoce: Kapustnica, kapor a hubový Kuba
    Reklama
    Lepšie bývanie, Fazekašová Gabriela, Editor

    Gabriela Fazekašová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Vychýrená gazdinka Hana Gregorová sa na Vianoce rozhodne obsluhovať nenechá. Ako nám prezradila, miluje sviatočné varenie a jeho vône!

    Obľúbená herečka Hana Gregorová vo svojich povinnostiach nespomaľuje, práve naopak. S príchodom sviatkov berie do ruky varechu a chystá štedré menu pre svojich blízkych. Pre náš magazín Dobré jedlo prezradila, čo servíruje, aké netradičné jedlo už roky pripravuje a s radosťou priznala aj to, čo má ona sama na tanieri najradšej.

    Tradičné jedlá aj čosi navyše

    V domácnosti Hany Gregorovej sa na sviatky ctia tradície, ktoré si domáca pani trochu obohatila. Klasicky ako u väčšiny z nás sa servíruje kapustnica - dobrá, slovenská, ako herečka zdôraznila -, potom kapor a zemiakový šalát. Túto klasickú prílohu však chystá v dvoch verziách - s majonézou aj bez nej. A nakoľko roky žila v Česku, na sviatočný stôl chystá aj tzv. českého kubu, teda krúpy, cesnak a dusené hríby.

    Ryba, ale aj rezne

    Medzi spomínanými tradičnými pochúťkami sa však objavuje aj mäso. Hana Gregorová priznáva, že kapra na Vianoce doma jedáva len ona a bolo to tak vždy, aj keď ešte žila s Radkom Brzobohatým a deti boli menšie. Bez vysmážaného kapra si Vianoce predstaviť, no robieva aj rezne. A v akej podobe? To sa dočítate na ďalšej strane >>>

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Herečka Hana Gregorová robieva holandské rezne.

    Menu podľa Hany Gregorovej

    Dva roky dozadu nachystala herečka sviatočné menu pre týždenník Život a práve tu prezradila, že na jej stole sa popri kaprovi objavujú aj holandské rezne. Verzia s mletým mäsom a syrom je dostupným jedlom bez náročnej prípravy a hlavne je šťavnatá a chutná. Herečkin recept nájdete v TOMTO článku.

    Anketa

    Robievate na Vianoce rezne?

    • Áno, pravidelne20%
    • Nie, nikdy80%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Sladké alebo slané?

    Hana Gregorová s úsmevom priznáva, že si z jedálnička vyberá skôr slané ako sladké, a to nielen na Vianoce. Rozhodovanie medzi bôčikom a krémešom je u nej celkom jasné - vybrala by si mäso. A čo jej zo sviatočného stola chutí najviac? Je to už spomínaný kapor so šalátom.

    Autor článku

    Gabriela Fazekašová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vždy sa chcela venovať písaniu a po rokoch skúseností sa „prepísala“ až do magazínu Dobré jedlo. Zaujíma sa hlavne o praktické témy, ktoré sú ľuďom blízke, zjednodušia a tiež spríjemnia bežný život. Hľadanie inšpirácií je jej každodenným chlebíčkom, aby čitateľom prinášala stále niečo nové.